Väderstad skola

Väderstad skola är en F-5 skola med ca 90 elever. Skolan ligger i Väderstad samhälle mitt på den östgötska landsbygden.

Så arbetar vi

Tillsammans på skolan arbetar vi utifrån att alla barn är allas barn. Alla barn ska känna sig trygga hos oss och möta varje dag med glädje och nyfikenhet. Vi arbetar för att samtliga elever ska få det stöd de behöver för att lära sig och utvecklas så långt som möjligt utifrån sina förutsättningar. Vi samarbetar med folkbiblioteket i Väderstad och erbjuder böcker i olika svårighetsgrad inom en mängd olika ämnen och på olika språk. Bibliotekarien hjälper alla elever att hitta texter som utmanar och engagerar, och samverkar med lärare på skolan med bland annat informationssökning, källhantering och sociala medier.

Vi jobbar aktivt mot kränkande behandling och skapar en positiv och lärande miljö. Samverkan med vårdnadshavare är en naturlig del av vår verksamhet.

Fritids

Väderstad fritidshem har i dagsläget cirka 55 elever inskrivna. På Lillfritids går barn i förskoleklass-år 1 och på Storfritids barn i år 2-5.

Till dig som är elev eller vårdnadshavare

Mjölby kommuns skolor använder från och med höstterminen 2019 lärplattformen Unikum. Information från rektor kommer att skickas via Unikum. Där finns också bland annat underlag för utvecklingssamtal, pedagogiska planeringar och bedömning.

Unikum finns att ladda ner som en app, Unikum Family. Du kan också logga in via din dator.

Unikum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sjukanmälan

Från och med höstterminen 2019 ska du göra sjukanmälan via appen Edlevo. Via appen kan du anmäla frånvaro samt ta del av den frånvaro som skolan har rapporterat. Du behöver bara göra anmälan en gång, både skolan och fritids får den informationen du skickar in.

Sjukanmälan

Schema

Klassernas schema går att hitta på skola24.

Klasschema, skola24 Länk till annan webbplats.

Kontakt personal

Kontakta personal, Väderstad skola Öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Adress: Vallsbergsvägen 21, Box 55, 596 36 Väderstad


Rektor

Karin Persson

Telefon: 010-234 57 90 

karin.persson@mjolby.se


Administratör

Helena Södergren

Telefon: 010-234 57 95

helena.sodergren@mjolby.se 


Fritidshemmet

Telefon: 010-234 57 94, 073-065 47 99

Senast publicerad