Mjölby kommun, länk till startsidan

Tillgänglighetsredogörelse

Mjölby kommun står bakom den här webbplatsen och vi vill att så många som möjligt ska kunna använda den. Den här sidan beskriver hur www.mjolby.se uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, eventuella kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem.

Hur tillgänglig är webbplatsen?

Vi är medvetna om att delar av webbplatsen inte är helt tillgängliga. Se avsnittet om innehåll som inte är tillgängligt nedan för mer information.

Vad kan du göra om du inte kan använda delar av webbplatsen?

Om du behöver innehåll från www.mjolby.se som inte är tillgängligt för dig, kan du meddela oss genom att fylla i formuläret på kommunens synpunktshantering Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Om du hellre vill ringa eller mejla oss kan du kontakta oss genom att:

Rapportera brister i webbplatsens tillgänglighet

Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan, eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, kan du fylla i formuläret på kommunens synpunktshantering Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., så att vi får veta att problemet finns.

Om du hellre vill ringa eller mejla oss kan du kontakta oss genom att:

Tillsyn

Myndigheten för digital förvaltning har ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar ditt påpekande om bristande webbtillgänglighet eller din begäran om tillgängliggörande av innehåll kan du anmäla till Myndigheten för digital förvaltning Länk till annan webbplats..

Teknisk information om webbplatsens tillgänglighet

Den här webbplatsen är delvis förenlig med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, på grund av de brister som beskrivs nedan.

Innehåll som inte är tillgängligt

Det innehåll som beskrivs nedan är på ett eller annat sätt inte helt tillgängligt.

Bristande förenlighet med lagkraven

Problem vid användning utan synförmåga

  • Det finns pdf:er på webbplatsen som inte är tillgängliga, vilket påverkar dig som använder skärmläsare. Det gäller till exempel blanketter och handlingar. Inskannade dokument saknar uppläsningsmöjlighet då de baseras på dokument som inte är digitaliserade.
  • Vi brister när det gäller syntolkning av filmer. När vi skapar film försöker vi använda oss av verbalisering samt presentera ett textalternativ i anslutning till filmen.

Problem vid användning med nedsatt synförmåga

  • Vid kraftfull förstoring av text på start- samt genomgångssidor kan den vita boxen som texten ligger i bli så stor att den täcker innehåll i sidhuvud samt brödsmula. Detta ska åtgärdas under året.

Hur vi testat webbplatsen

Vi har gjort en granskning av www.mjolby.se tillsammans med Consid.

Senaste bedömningen gjordes den 30 november 2022.

Webbplatsen publicerades den 5 december 2022.

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?