Teknikprogrammet

En hjärna.

På teknikprogrammet kan du välja mellan två inriktningar: informations- och medieteknik samt teknikvetenskap.

I inriktningen informations- och medieteknik ingår programmering, webbutveckling och datateknik som passar dig som gillar datorer och tänker dig en framtid inom it-området. Även i denna inriktning har du möjlighet att läsa in civilingenjörsbehörigheten.

I teknikvetenskap ingår behörigheten till civilingenjörsprogrammet samt konstruktion och programmering som är bra förberedelser inför dessa studier.

Hos oss driver du ett eget företag i samarbete med Ung Företagsamhet. Du ges också möjlighet att läsa många andra behörighetsgivande kurser, exempelvis biologi 1 för att kunna läsa till arkitekt.

Alla elever hos oss får läsa CAD. Du väljer om du vill fortsätta med ditt språk från grundskolan eller att svetsa och programmera CNC-maskiner.

Teknikcollege

I Mjölby kommun jobbar gymnasieskolan och det lokala näringslivet tätt tillsammans och det är TeknikCollege som är den sammanhållande länken för arbetet. Inom ramen för TeknikCollege finns Teknikprogrammet och Industritekniska programmet. Här erbjuder vi en modern maskinpark, modern teknik och lokaler som liknar arbetslivets när det gäller säkerhet och ordning. Utbildningen sker i nära samarbete med företagen hela vägen igenom gymnasiet. Möjlighet till sommarjobb på samarbetsföretagen brukar också vara goda.

Vi gör också studiebesök och ser hur människor arbetar med teknik på olika sätt. Vi gör också studiebesök på andra orter samt strävar efter att alla på teknikprogrammet ska få delta i internationella utbyten.

Faktablad om teknikprogrammet för utskriftPDF

Kontakt

Studie- och yrkesvägledare

Catharina Lööf

Telefon: 0142-853 17

catharina.loof@mjolby.se


Rektor för teknikprogrammet

Tor Ekström

Telefon: 0142-853 43

tor.ekstrom@mjolby.se