Mjölby kommun, länk till startsidan

Val och antagning

Ansökan till gymnasieskolan och anpassad gymnasieskola görs via webbplatsen gymnasiestudera.se. Ansökan görs mellan 15 januari och 15 februari. Slutligt antagningsbesked får du den 1 juli.

Ansökan

I januari får du inloggningsuppgifter till gymnasiestudera.se Länk till annan webbplats. hemskickade och det är även där du gör din ansökan. Mellan den 15 januari och den 15 februari är ansökningswebben öppen, det är under denna period du gör ditt gymnasieval.

Du får ditt preliminära antagningsbesked 15 april. Möjlighet finns nu för alla att ändra sitt val under omvalsperioden som pågår fram till och med den 3 maj. Slutligt antagningsbesked kommer 1 juli.

På gymnasiestudera.se loggar du in med personnummer och lösenord för att göra din ansökan. Lösenord och instruktion om hur du loggar in på webben för att kunna göra din ansökan är de samma som i februari. Har du fyllt i din e-postadress kan du få ditt lösenord via e-post. Fungerar inte det kan du få hjälp av din studie- och yrkesvägledare.

Gymnasiestudera.se Länk till annan webbplats.

Besked om antagning

1 juli får du slutligt besked om antagningen. Du som har sökt gymnasium ska logga in på gymnasiestudera.se och följa instruktionerna på antagningsbeskedet.

Reservantagning pågår mellan 5 augusti och 13 september.

Ansökan till skolor utanför Östergötland

Du kan söka utbildningar i hela landet, men din ansökan behandlas olika beroende på vilken utbildning du sökt och var den finns i landet. Det kallas för att bli mottagen i första eller andra hand. Dina chanser att få en plats på en utbildning minskar om du blir mottagen i andra hand.

Om du sökt en gymnasieutbildning utanför Östergötlands län är det inte säkert att om- och nyval är tillåtet. Du kan kontrollera detta med din studie- och yrkesvägledare på skolan.

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?