Mjölby kommun, länk till startsidan

Synpunkter och felanmälan

Här kan du anmäla synpunkter och fel, berömma och klaga. Vår målsättning är att du ska få ett svar inom fem arbetsdagar, med ett besked om vår planering.

Använd dig av vårt system

Du använder dig av vårt system för att lämna synpunkter och felanmälan. Det gäller för alla våra verksamheter. Där kan du även lämna förbättringsförslag på befintlig kommunal verksamhet.

När du lämnar din synpunkt eller felanmälan får du en bekräftelse på att vi har tagit emot den. Därefter får du svar inom fem arbetsdagar via e-post eller sms.

Om din fråga kräver längre handläggningstid, bekräftar vi inom samma tid att vi tagit emot ditt ärende och talar om vem som handlägger det.

Du kan välja att vara anonym, men då kan vi inte ge dig svar på din synpunkt eller felanmälan.

Du kan också lämna din synpunkt till kommunens medborgarservice. Det gör du genom att ringa 010-234 50 00, mejla till medborgarservice@mjolby.se eller skriva till Synpunkt/felanmälan Mjölby kommun, 595 80 Mjölby.

Akut felanmälan

Om du upptäcker ett akut fel som behöver åtgärdas snabbt, exempelvis en vattenläcka, ring 0142-107 07. Medborgarservice svarar under kontorstid. Samma nummer gäller på kvällar och helger men då kopplas du automatiskt vidare till SOS Alarm.

Mobilapp

Ladda ned appen Synpunkts- och felanmälan Mjölby kommun, till din smarta telefon.

Ladda ned app på Google Play Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ladda ned app på Appstore Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mjölbyförslag

Du kan också lämna förslag på hur Mjölby kommun kan bli bättre - ett mjölbyförslag. Förslaget ska avse frågor som utvecklar kommunen och som tillför något som inte redan finns.

För att genomföras ska förslaget också gynna fler än en liten grupp invånare, det vill säga, det ska komma en bred allmänhet tillgodo

Lämna mjölbyförslag via vår e-tjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det du skickar in blir allmän handling

Synpunkter, felanmälan och förslag som registreras blir allmänna handlingar och omfattas av offentlighetsprincipen. Om någon begär att få se en allmän handling är vi skyldiga att efter sekretessprövning lämna ut den.

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?