Naturvetenskaps­­programmet

En DNA-spiral.

På naturvetenskapsprogrammet erbjuds du gymnasieskolans bredaste utbildning vilken ger dig högsta behörighet att söka en akademisk utbildning. På Kungshögaskolan får du följa med på intressanta studiebesök som möjliggör djupare förståelse inom det naturvetenskapliga fältet.

På Mjölby Gymnasium kan du välja mellan två olika inriktningar. Båda inriktningarna innehåller grundkurserna i biologi, fysik och kemi tillsammans med de tre första kurserna i matematik.

Inriktningen Naturvetenskap innebär att du fortsätter att läsa fler kurser i biologi, fysik, kemi och matematik, vilket innebär att du blir behörig till de flesta högskoleutbildningar.

Inriktningen Naturvetenskap och samhälle innebär vidare studier i biologi och samhällsvetenskapliga ämnen. Utöver detta tillkommer även en kurs i geografi. Även den här inriktningen ger dig möjlighet att komma in på många eftertraktade högskoleutbildningar.

För dig som även är språkintresserad finns möjligheten att läsa alla nivåer av de moderna språken (franska, spanska, tyska) samt engelska. Utöver det erbjuds även en specialiseringskurs för dig som verkligen vill fördjupa dig inom den naturvetenskapliga genren.

Faktablad om naturvetenskapsprogrammet för utskriftPDF

Kontakt

Studie- och yreksvägledare

Catharina Lööf

Telefon: 0142-853 17

catharina.loof@mjolby.se


Rektor för naturvetenskapsprogrammet

Fredrik Einvall

Telefon: 0142-853 40

fredrik.einvall@mjolby.se