Mjölby kommun, länk till startsidan

Axet

Förskolan Axet är ett föräldrakooperativ. Axet är en liten förskola som ligger fint beläget på landet strax utanför Väderstad. Här tas barnets upptäckarglädje och intressen tillvara i spännande lekar och lärorika möten och det finns alltid en trygg famn att vila i.

Avdelningar

Förskolan Axet har plats för cirka 18 barn. Vi delar oss i små grupper, både ute och inne, under dagarna för att skapa ett lugn till lek och övriga aktiviteter.

Vår verksamhet

Hos oss möter barnen engagerad och kompetent personal och en välplanerad pedagogisk verksamhet i en lugn och trygg miljö. Dagarna består bland annat av inne- och utelek, rörelse, skapande, teknik, matematik och sagostunder. Detta gör att barnen dagligen får möjlighet att leka, lära och utforska.

Vi lägger stort fokus på barns inflytande, sociala kompetens, trygghet och språk.

Vi åker regelbundet till skogen och på andra utflykter med vår minibuss.

All mat lagas från grunden på Axet och vi strävar efter att använda svenska, ekologiska och närproducerade råvaror i så stor utsträckning som möjligt. Vi bakar även vårt eget bröd.

Axet drivs som ett föräldrakooperativ där du som förälder får en inblick och delaktighet i barnens vardag, genom ett nära samarbete med personal och andra föräldrar. Som förälder bidrar du med en arbetsinsats och betalar därmed en lägre avgift. Har du några frågor eller är intresserad av vår verksamhet är du välkommen att höra av dig, eller besöka oss i Stora Wahlby.

Kontakt

www.forskolan-axet.se Länk till annan webbplats.

Rektor
Pernilla Fransson
Telefon: 0142-706 93
info@forskolan-axet.se

Ordförande förskolan Axet
ordforande@forskolan-axet.se

Adress

Förskolan Axet, Stora Wahlby, 596 95 Väderstad

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?