Mjölby kommun, länk till startsidan

Mat i förskolan

På förskolan serveras en varmrätt och salladsbuffé varje dag. Maten i förskolan är gratis för alla barn som är folkbokförda i Mjölby kommun. 

Vilken mat serveras i förskolan?

Vill du ha koll på vad som serveras i förskolan finns två alternativ – webben eller app.

Mat i förskolan på webben

För att se vilka rätter som serveras i veckan eller flera veckor framåt, gå in på länken nedan och välj aktuell förskola. Vill du skriva ut en meny för flera veckor framåt gör du det lättast genom att söka upp din förskola, välj skriv ut och markera sedan hur många veckor framåt du vill se.

Hitta menyn för din förskola Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mat i förskolan i app

Du kan också ha koll på menyn i förskolan genom att ladda ner appen ”Skolmaten” till din smarta mobiltelefon.

Hämta appen i App Store Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Behöver du specialkost?

Barn och elever som av medicinska skäl behöver specialkost får det. Vid behov av specialkost av andra skäl erbjuds vegetarisk mat och salladsbuffé. Du ansöker om specialkost genom att fylla i blanketten. Den lämnas sedan till köket på din skola.

Blankett specialkost Pdf, 329.1 kB, öppnas i nytt fönster.

Livsmedelsval

Måltiderna på våra grundskolor ska vara goda, näringsriktiga och varierande. Vi arbetar för en hållbar utveckling genom att säsongsanpassa råvaror, ställa miljökrav vid upphandling och arbetar aktivt för att minska matsvinnet. När vi serverar kött eller kyckling väljer vi alltid svenskt. Vid upphandling ställer vi djurskyddskrav som till exempel att grisar inte fått svansarna rutinmässigt kuperade eller att djuren bara ska få antibiotika efter ordination av veterinär.

Våra grönsaker, potatis och ägg levereras av en lokal grossist. Det innebär att vi kan servera lokalproducerade grönsaker, potatis och ägg när tillgång finns. När tillgång finns kommer morötterna från Skaftesgärde i Fågelsta och vitkålen från Lagmansberga utanför Skänninge.

Du kan läsa mer om hur vi arbetar med mat, både ur ett hållbarhetsperspektiv och näringsmässigt, i vår kost- och måltidspolicy.

Mjölby kommuns kost- och måltidspolicy Pdf, 2.3 MB.

Har du frågor eller funderingar om skolmaten kan du vända dig till någon av personerna nedan.

EU-finansierad mjölk

EU-flaggan

Mjölken vi serverar finansieras delvis av Europiska garantifonden för jordbruket.

Skolmjölksstöd - Jordbruksverket.se Länk till annan webbplats.

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?