Industritekniska programmet

Svetsare.

Efter det industritekniska programmet med inriktning svetsteknik finns det många möjligheter för anställning inom olika grenar i industrin. Du kan även vidareutbilda dig till internationell svetsspecialist. Många elever får ett erbjudande om arbete redan innan de slutar gymnasiet.

På Mjölby Gymnasium få du lära dig de vanligaste svetsteknikerna. Du får även utbildning i plåtbearbetning, för hand och med maskiner.

Vi har sedan länge ett unikt samarbete med det lokala näringslivet. Ditt tredje gymnasieår genomförs på svetsskolan vid Toyota Material Handling eller på Väderstads Verken. Där får du som elev utbildning av svetsspecialister. Både Toyota Material Handling och Väderstad Verken ger dig möjlighet att få en certifiering som godkänd svetsare.

Hos oss får du 15 veckors APL (praktik) på företag i regionen. Genom praktiken får du värdefulla erfarenheter ute på en riktig arbetsplats.

Teknikcollege

I Mjölby kommun jobbar gymnasieskolan och det lokala näringslivet tätt tillsammans och det är TeknikCollege som är den sammanhållande länken för arbetet. Inom ramen för TeknikCollege finns Teknikprogrammet och Industritekniska programmet. Här erbjuder vi en modern maskinpark, modern teknik och lokaler som liknar arbetslivets när det gäller säkerhet och ordning. Utbildningen sker i nära samarbete med företagen hela vägen igenom gymnasiet. Möjlighet till sommarjobb på samarbetsföretagen brukar också vara goda.

Vi gör också studiebesök och ser hur människor arbetar med teknik på olika sätt. Vi gör också studiebesök på andra orter samt strävar efter att alla på Teknikprogrammet ska få delta i internationella utbyten.

Faktablad om industritekniska programmet för utskriftPDF

Kontakt

Studie- och yrkesvägledare

Natalya Demenyuk

Telefon: 0142-853 28

natalya.demenyuk@mjolby.se


Rektor för industritekniska programmet

Jessica Hallberg

Telefon: 0142-856 99

jessica.hallberg@mjolby.se