Mjölby kommun, länk till startsidan

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

På Dackeskolan erbjuder dig inriktningen kök och servering. Du får kunskaper inom matlagning för alla typer av restaurangverksamhet, som servering och bararbete.

För dig som är intresserad av att tävla inom kök, servering eller barteknik finns goda möjligheter hos oss. Våra elever har vunnit många priser genom åren.

Inriktningen kan till exempel leda till arbete som kock, kallskänka, barista, servitris eller servitör. Vår utbildning har två yrkesutgångar; kök och servering.

Inom kök utbildas du i matlagning i restaurang och inom servering får du breda kunskaper om service, matsalsarbete och drycker.

På välkända Restaurang Nils Dacke får du laga mat och servera gäster redan från årskurs ett. Du får lära dig att arbeta i ett högt tempo samtidigt som du ger gästerna en helhetsupplevelse.

Teori varvas med praktiskt arbete under utbildningen och förutom gymnasiegemensamma ämnen kommer du att läsa ämnen som hygien, service och bemötande samt branschkunskap.

Hos oss får du 15 veckors APL (praktik) på företag i regionen.

Gymnasie­gemensamma ämnen, 600 poäng

Ämne

Poäng

Engelska 5

100 p

Historia 1a1

50 p

Idrott och hälsa 1

100 p

Matematik 1a

100 p

Naturkunskap 1a1

50 p

Religionskunskap 1

50 p

Samhällskunskap 1a1

50 p

Svenska 1

100 p

Program­gemensamma ämnen, 400 poäng

Ämne

Poäng

Hygien

100 p

Livsmedels- och näringskunskap

100 p

Branschkunskap inom resturang och livsmedel

100 p

Service och bemötande

100 p

Inriktnings­gemensamma ämnen, 300 poäng

Ämne

Poäng

Matlagning 1

100 p

Mat och dryck i kombination

100 p

Servering 1

100 p

Programför­djupning Servering,­­­ 900 poäng

Ämne

Poäng

Barteknik

100 p

Drycker och ansvarsfull alkoholservering/Eng6

100 p

Drycker

100 p

Matlagning 2

100 p

Matsalshantverk

100 p

Servering - specialisering

100 p

Servering 2

100 p

Programfördjupning Kök, 900 poäng

Ämne

Poäng

Drycker och ansvarsfull alkoholservering/Eng6

100

Matlagning - specialisering (Cermoniell)

100

Matlagning 2

200

Matlagning 3

200

Servering 2

200

Matlagning - specialisering

100

Individuellt val, 200 p

Välj mellan kurser som ger yrkesfördjupning, grundläggande högskolebehörighet, idrottskurser, estetiska kurser.

Gymnasiearbete, 100 p

Kontakt

Studie- och yrkesvägledare
Natalya Demenyuk
Telefon: 010-234 53 28
natalya.demenyuk@mjolby.se

Rektor restaurang- och livsmedelsprogrammet
Malin Limber
Telefon: 010-234 53 48
malin.limber@mjolby.se

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?