Restaurang- och livsmedelsprogrammet
På Dackeskolan erbjuder dig inriktningen kök och servering. Du får kunskaper inom matlagning för alla typer av restaurangverksamhet, som servering och bararbete.
För dig som är intresserad av att tävla inom kök, servering eller barteknik finns goda möjligheter hos oss. Våra elever har vunnit många priser genom åren.
Inriktningen kan till exempel leda till arbete som kock, kallskänka, barista, servitris eller servitör. Vår utbildning har två yrkesutgångar; kök och servering.
Inom kök utbildas du i matlagning i restaurang och inom servering får du breda kunskaper om service, matsalsarbete och drycker.
På välkända Restaurang Nils Dacke får du laga mat och servera gäster redan från årskurs ett. Du får lära dig att arbeta i ett högt tempo samtidigt som du ger gästerna en helhetsupplevelse.
Teori varvas med praktiskt arbete under utbildningen och förutom gymnasiegemensamma ämnen kommer du att läsa ämnen som hygien, service och bemötande samt branschkunskap.
Hos oss får du 15 veckors APL (praktik) på företag i regionen.
Gymnasiegemensamma ämnen, 600 poäng
Ämne | Poäng |
---|---|
Engelska 5 | 100 p |
Historia 1a1 | 50 p |
Idrott och hälsa 1 | 100 p |
Matematik 1a | 100 p |
Naturkunskap 1a1 | 50 p |
Religionskunskap 1 | 50 p |
Samhällskunskap 1a1 | 50 p |
Svenska 1 | 100 p |
Programgemensamma ämnen, 400 poäng
Ämne | Poäng |
---|---|
Hygien | 100 p |
Livsmedels- och näringskunskap | 100 p |
Branschkunskap inom resturang och livsmedel | 100 p |
Service och bemötande | 100 p |
Inriktningsgemensamma ämnen, 300 poäng
Ämne | Poäng |
---|---|
Matlagning 1 | 100 p |
Mat och dryck i kombination | 100 p |
Servering 1 | 100 p |
Programfördjupning Servering, 900 poäng
Ämne | Poäng |
---|---|
Barteknik | 100 p |
Drycker och ansvarsfull alkoholservering/Eng6 | 100 p |
Drycker | 100 p |
Matlagning 2 | 100 p |
Matsalshantverk | 100 p |
Servering - specialisering | 100 p |
Servering 2 | 100 p |
Programfördjupning Kök, 900 poäng
Ämne | Poäng |
---|---|
Drycker och ansvarsfull alkoholservering/Eng6 | 100 |
Matlagning - specialisering (Cermoniell) | 100 |
Matlagning 2 | 200 |
Matlagning 3 | 200 |
Servering 2 | 200 |
Matlagning - specialisering | 100 |
Individuellt val, 200 p
Välj mellan kurser som ger yrkesfördjupning, grundläggande högskolebehörighet, idrottskurser, estetiska kurser.
Gymnasiearbete, 100 p
Kontakt
Studie- och yrkesvägledare
Natalya Demenyuk
Telefon: 010-234 53 28
natalya.demenyuk@mjolby.se
Rektor restaurang- och livsmedelsprogrammet
Malin Limber
Telefon: 010-234 53 48
malin.limber@mjolby.se