Mjölby kommun, länk till startsidan

Tillsyn

Tillsyn i hemmet gör dig trygg dygnet runt. På natten utförs tillsynerna digitalt på ett tryggt, säkert och enkelt sätt.

Bild på hur kameran för tillsyn ser ut.

För de flesta är det en trygghet att kunna bo kvar hemma. Genom tillsyn kan du känna dig trygg i hemmet dygnet runt.

Kameratillsyn på natten

På natten utför hemtjänstpersonalen tillsynen via en kamera för att inte störa, och kanske oroa, personer som vilar eller sover.

Hur fungerar det?

Tillsynen sker enligt överenskommelse. Tack vare att den görs digitalt kan vi utföra tillsynen med tätare intervall. Vid tillfällen då det av någon anledning inte går att få fram en bild via kameran gör vi i stället ett personligt besök.

Kameran är bara aktiv när tillsynen utförs. Den är också ljudlös och fungerar i fullständigt mörker. När tillsyn görs blinkar en liten lampa. Inget ljud-, bild- eller filmmaterial spelas in och lagras. Tillsynen görs enbart av behörig personal.

Kostnad för tillsyn

Kostnaden för tillsyn varierar beroende på din betalningsförmåga och om du har andra hemtjänstinsatser.

Ansökan om tillsyn

Ansök via blanketten i länken nedan eller vänd dig till en biståndshandläggare. Vi hjälper dig att installera kameran och informerar om hur den fungerar.

Blankett för ansökan om bistånd enligt SoL Pdf, 141.5 kB, öppnas i nytt fönster.

Blankett för uppsägning av insatser enligt SoL och/eller LSS Pdf, 72.9 kB, öppnas i nytt fönster.

Den enskilde måste själv ansöka om bistånd enligt socialtjänstlagen. Den enskilde kan ta hjälp av en anhörig för att kontakta biståndshandläggare eller att fylla i en skriftlig ansökan.

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?