Mjölby kommun, länk till startsidan

Missbruk och beroende

Är du orolig för att du eller någon i din närhet dricker för mycket, använder droger eller har ett spelberoende? I kommunen finns olika vägar till stöd och hjälp.

Beroendemottagningen

Beroendemottagningen är en öppenvårdsmottagning och en samordnad verksamhet mellan Mjölby kommun och Region Östergötland. Frivilliga samtalskontakter med behandlare från Mjölby kommun kan avslutas när du själv vill.

På beroendemottagningen kan du få hjälp med:

  • Rådgivning, stöd och behandling
  • Anhörigstöd
  • Spelberoende

Allt stöd från Mjölby kommun är kostnadsfritt.

Är du orolig för din närståendes beroende?

Är du anhörig eller närstående till någon med beroendeproblematik i form av exempelvis alkohol eller narkotika? Vi erbjuder gruppbehandling och arbetar utifrån programmet CRAFT, som ger dig nycklar som stöttar, vägleder och stärker välmåendet hos dig och din närstående. Är du närstående till någon med en spelproblematik? Då kan vi erbjuda dig individuellt stöd.

För anmälan till gruppbehandling eller individuellt stöd kontakta beroendemottagningen.

Testa dina alkohol- och drogvanor

Med hjälp av eScreen kan du testa dina alkohol och drogvanor. Du kan också följa dina vanor över tid och fylla i en personlig elektronisk dagbok. Om du ligger i riskzonen för att utveckla alkohol- eller drogrelaterade problem, får du förslag på vad du kan göra för att minska risken.

Testa genom att skapa ett konto på eScreen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Testa dina spelvanor

The NORC Diagnostic Screen for Gambling Problems (NODS) är ett självskattningsformulär för spelberoende och mäter svårighetsgraden utifrån kategorierna riskabla spelvanor, spelproblem samt spelmissbruk eller spelberoende.

Testa dina spelvanor med detta test (PDF) Pdf, 86 kB.

Är du under 26 år?

Då kan du vända dig till MiniMaria för stöd och hjälp.

Här kan du läsa mer

Kontakt

Beroendemottagningen
Telefontider och besöksadress
Måndag, onsdag och fredag klockan 10-11 samt tisdag och torsdag klockan 13-14.Kungsvägen 69, plan 5 (Polishuset i Mjölby)
Telefonnummer:

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?