Mjölby kommun, länk till startsidan

Aktiviteter och mötesplatser för äldre

Det mesta vi gör för att hålla oss fysiskt friska är också bra för vår psykiska hälsa. Du kan själv göra en hel del för att bibehålla eller stärka ditt psykiska välmående. All mår bra av att göra något aktivt, göra något tillsammans med andra och att göra något meningsfullt.

ABC för god psykisk hälsa

Vi arbetar med ABC-modellen för god psykisk hälsa och försöker inspirera kommuninvånare att vara aktiv, uppleva social gemenskap och ha syften och mål i livet kan påverka ditt psykiska mående positivt.

Du kan läsa mer om va ABC-modellen är och vad respektive bokstav i namnet står för via länken nedan.

Läs mer om vårt folkhälsoarbete och vad ABC-modellen är

Nedan finns exempel på vad Mjölby kommun erbjuder enligt ABC-modellen.

Våra mötesplatser

Mötesplatserna Tunet och Zenit ligger i Mjölby och mötesplats Hatten finns i Skänninge. Det är gratis att besöka mötesplatserna. Kaffe/te och kaka finns till självkostnadspris.

Mötesplats Hatten

Mötesplats Tunet

Mötesplats Zenit

Zenit har ett varierat utbud av aktiviteter som planeras en månad i taget. Till exempel underhållning av lokala och kända artister, föreläsningar, promenader och sittgympa.

Aktiviteter och friskvård

Meningsfulla aktiviteter och gemenskap har positiva effekter på din hälsa. I Mjölby kommun finns det många olika aktiviteter för dig som kan främja din fysiska och psykiska hälsa.

Biblioteket

På biblioteket har vi olika aktiviteter för seniorer, till exempel teknikhjälp, föreläsningar och bokcirklar. Programmen läggs löpande på bibliotekets webbplats Götabiblioteken.
Götabiblioteken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fritidsbanken

Lån av fritids- och sportutrustning kostnadsfritt.
Fritidsbanken i Mjölby Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lundbybadet

Lundbybadet är kommunens simhall. Alla kan träna. Vi har olika träningsmöjligheter som du kan välja mellan, vattenträning, gym, gruppträning och simning. Vi har lägre avgifter för pensionärer.
Lundbybadet

Tennis på studs

En enklare form av tennis anpassad för utövarna. Vi träffas i tennishallen på Vifolkavallsvägen 1 i Mjölby. Tänk på att ha skor utan svart sula. Ett samarbete mellan mötesplatsen Zenit och Mjölby Tennisklubb.
Tisdagar klockan 13.30-15.30.

Ukulele - nybörjargrupp

Vill du vara med och spela ukulele? Tisdagar klockan 13.30-15.30 på mötesplatsen Zenit, Fabriksgatan 3 E i Mjölby. Det finns ukulele att låna.

Utegym

Det finns utegym i Mantorp, Skänninge, Väderstad och Mjölby.
Utegym i kommunen

Visit Mjölby - upplevelser och evenemang

På Visit Mjölby får du tips om upplevelser och evenemang som arrangeras av såväl kommunen, kyrkor, konstföreningar, hembygdsföreningar med flera.

Visit Mjölby Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?