Mjölby kommun, länk till startsidan

Ungdomslotsar

Mjölby kommun har fyra ungdomslotsar. Vi är trygga vuxna som finns ute på stan på kvällar och helger och på skolavslutningen. Du som ung kan komma till oss om du eller en kompis behöver hjälp, eller bara vill prata med någon vuxen. Även vårdnadshavare kan kontakta oss.

Vi arbetar med förebyggande insatser och att skapa goda relationer till unga i kommunen och samverkar med skolor, fritidsverksamhet, föreningar och andra som träffar unga. Vi är ute på fritidsgårdar, i gallerian, i bostadsområden och på stan och rör oss i alla orterna i Mjölby kommun. Ibland ordnar vi aktiviteter för unga.

Vi är inte akut behandlande eller har myndighetsutövning. Det är en låg tröskel för att ta kontakt med oss. Det kan handla om ett barn eller en ungdom som kanske inte har något att göra och riskerar att hamna snett. Då kan vi försöka hitta en passande aktivitet eller lotsa vidare till rätt instans om det finns behov av mer stöd, kanske tillsammans med familjen.

Vårt mål är att vara där det händer, skapa begriplighet och främja en positiv utveckling. Vi arbetar med barn och unga i åldern 10-19 år.

Kontakt

Jessica Lind
Verksamhetssamordnare Ungdomslots
Telefon:

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?