Mjölby kommun, länk till startsidan

Kontakt för unga

Den här sidan vänder sig till dig som är barn eller ungdom. Kanske behöver du själv eller någon du känner hjälp med något i vardagen. Det kan vara något som hänt eller något du undrar över. Även du som är förälder är välkommen att höra av dig till oss.

Ibland kan vi alla behöva stöd och råd i vår vardag, av olika skäl. Som barn eller ungdom kan du behöva någon att bolla tankar med kring kompisar, skolan, fritidsaktiviteter, känslor eller andra funderingar.

Familjeteamet

Om du behöver någon att prata med så finns vi på familjeteamet här för dig. Familjeteamet är omsorgs- och socialförvaltningens öppenvård för barn, unga och familjer. Hos oss kan du få råd och stöd i din vardag.  

Med vår e-tjänst kan du som ung snabbt komma i kontakt med oss på familjeteamet. Om du beskriver kort vad du vill ha hjälp med, kommer du bli kontaktad inom 24 timmar varje helgfri vardag. Vi kan ha kontakt direkt genom e-tjänsten nedan eller via sms, telefon eller mejl.

Telefontider: Måndag, onsdag, fredag kl 10-11 samt tisdag och torsdag kl 13-14.

Telefon: 010-234 62 00
E-post: familjeteamet@mjolby.se

Kontakt för unga

Genom den här e-tjänsten kan du som är ungdom komma i kontakt med oss på familjeteamet. Vi kan hjälpa dig om du behöver prata med någon. Kontakta oss vi vår e-tjänst nedan.

Bris, Barnens rätt i samhället

På Brismottagningen i Linköping kan du som är ung få träffa en kurator och få stöd i form av stödjande samtal, familjesamtal, lotsning och gruppstöd. Du kan också ringa anonymt till Bris nationella stödlinje som är öppet dygnet runt.

Kontaktuppgifter Brismottagning i Linköping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bris nationella stödlinje, telefon: 116 111

Nationella hjälplinjen

Ring 020-22 00 60 för kostnadsfri psykologisk hjälp.

Koll på soc

Koll på soc är en webbplats som svarar på barns frågor om socialtjänsten. Informationen utgår ifrån barns rättigheter och möjlighet till stöd från socialtjänsten.

Läs mer på Koll på soc Länk till annan webbplats.

RFSL

RFSL står för Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queeras och intersexpersoners rättigheter.

Läs mer på RFSL Länk till annan webbplats.

HBTQ-jouren

Målgruppen är hbtq-personer som blivit utsatta för trakasserier, hot och våld. Ibland handlar det om brottsliga handlingar, men det behöver inte göra det. Även närstående och vänner till våldsutsatta hbtq-personer är välkomna att höra av sig, samt personer som i sitt yrke möter våldsutsatta hbtq-personer.

Läs mer på HBTQ-jouren Länk till annan webbplats.

Rädda Barnens orostelefon

Orostelefonen finns till för barn och vuxna som har frågor om hatbudskap och radikalisering, eller om du kanske själv är involverad i en miljö du vill lämna. Vi finns till för dig som är barn, förälder eller annan vuxen. Vi som svarar i telefonen har lång erfarenhet av att stötta och hjälpa människor i svåra samtal.

Samtalen är gratis och du som ringer får vara anonym. Vi erbjuder även stöd på andra språk. Om du har frågor eller funderingar är du välkommen att ringa, så berättar vi mer.

Orostelefonen är öppen helgfria måndagar 12.00-18:00 och torsdagar 9:00-13:00.

Ring Rädda Barnens orostelefon på 020-100 200.

Du kan också skicka e-post till oss på orostelefonen@rb.se – Tänk på att din e-postadress kan avslöja ditt namn.

Läs mer om Orostelefonen: Orostelefonen om radikalisering Länk till annan webbplats.

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?