Mjölby kommun
Glada elever.

UTBILDNING & BARNOMSORG

Gymnasium

Välkommen till Mjölby Gymnasium och våra gymnasieskolor Kungshögaskolan och Dackeskolan! Hos oss finns utrymme att både upptäcka och uppnå nya mål i livet. Oavsett om du vill börja jobba direkt efter gymnasiet eller fortsätta plugga finns det många spännande utbildningar att välja mellan.

Öppet hus 2022

På grund av läget i pandemin och nya restriktioner ser vi ingen möjlighet att genomföra Öppet hus vid de tillfällen som varit planerade. Vi tittar på alternativ och hoppas kunna välkomna elever i årskurs 9 samt vårdnadshavare att besöka våra skolor vid senare tillfällen under våren.

  • Dackeskolan torsdag den 20 januari klockan 17-19.30 inställt, flyttas fram
  • Kungshögaskolan lördag den 22 januari klockan 10-13 inställt, flyttas fram

Sidan kommer att uppdateras med nya datum för Öppet hus.

Senast uppdaterad 13 januari 2022

Ung tjej med hästsvans som ser glad ut och håller ett verktyg över axeln

Vårt gemensamma mål är att ditt val ska kännas rätt genom hela gymnasietiden och efter avslutad utbildning. Vi erbjuder en trygg studiemiljö med engagerade lärare, moderna lokaler och utrustning och ett aktivt samarbete med näringslivet. Vi har en hög måluppfyllelse, det vill säga en stor andel elever som fullgör sin examen hos oss.

På våra programsidor hittar du information och filmer om våra program. Information om respektive skola och dina studier hittar du längre ned på sidan.

Dackeskolan erbjuder följande yrkesprogram:

Information om El- och energiprogrammet: Under läsåret 2020/21 pågår förberedelse för att flytta över inriktningen Dator- och kommunikationsteknik till Kungshögaskolan.

Kungshögaskolan erbjuder både program som är studieförberedande och yrkesprogram. Här kan du välja mellan:

Information om El- och energiprogrammet: Under läsåret 2020/21 pågår förberedelse för att flytta över inriktningen Dator- och kommunikationsteknik från Dackeskolan till Kungshögaskolan.

Kontakt

Utbildningsförvaltningen

Telefon: 010-234 50 00

utbildning@mjolby.se

Boka digitalt besök

Har du frågor till våra lärare inför gymnasievalet? Nu kan du enkelt få svar på dem genom att kontakta oss och boka ett eget digitalt besök.

Boka digitalt besök