Mjölby kommun, länk till startsidan

Räddningstjänst

Räddningstjänsten ligger organisatoriskt under byggnads- och räddningsnämnden och lyder under lagen om skydd mot olyckor. Sedan många år samverkar räddningstjänsterna i Mjölby och Boxholm, det gemensamma namnet är Räddningstjänsten Mjölby/Boxholm.

Senaste utryckningar

För att se de senaste händelserna för räddningstjänsten i hela Östra Götland kan du klicka på länken Larmet går - Samtliga larm från de senaste 30 dagarna. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats.

Operativ räddningstjänst

I den operativa räddningstjänsten har räddningschefen det övergripande ansvaret för sex insatsledare och fem grupper med en styrkeledare och fyra brandmän i varje grupp. På deltidsstationen i Skänninge finns tre grupper om tre deltidsbrandmän i vardera grupp. I kommunen finns även ett brandvärn i Önnebo med tio man som har jour på frivillig basis.

Förebyggande arbete

I det förebyggande arbetet med skydd mot olyckor har räddningschefen det övergripande ansvaret med inriktning mot systematiskt brandskyddsarbete gentemot kommunala förvaltningar och företag i kommunen. Räddningstjänsten har även en utbildningsavdelning med en utbildningsansvarig samt flertalet utbildare tillika brandmän. De utbildar i ett antal kurser inom bland annat brand och första hjälpen.

Kontakt Räddningstjänsten

Jourhavande Insatsledare

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?