Mjölby kommun, länk till startsidan

Rehabilitering

Har du varit sjuk, skadad eller varit inlagd på sjukhus kan du behöva rehabilitering eller fortsatt vård. Målet är att du ska få tillbaka ett så normalt liv som möjligt.

Arbetsterapeuter och sjukgymnaster har ansvar för bedömning av aktivitets- och funktionsförmåga och rehabilitering efter sjukdom/skada. De kan förskriva hjälpmedel och de gör även bedömningar och skriver intyg för bostadsanpassning.

Rehabiliteringen utgår från individens behov och mål, den kan bestå av träning, rådgivning eller behandling. Allt för att få en fungerande vardag. Rehabilitering sker i det egna hemmet eller närområdet.

Hjälpmedel

Du som har en funktionsnedsättning kan vara hjälpt av tekniska hjälpmedel för att förenkla och underlätta vardagen. Hjälpmedel kan behövas för att kompensera en nedsatt funktion, men även för att bevara funktioner så långt det är möjligt.

Hjälpmedelscentrum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Återlämning av hjälpmedel

Återlämning av hjälpmedel ombesörjs av den som fått hjälpmedel förskrivet och sker på följande platser för Mjölby kommun:

  • Hemsjukvården på Kungsvägen 65 i Mjölby klockan 8-12 samt klockan 13-14. Du ringer på porttelefonen så hjälper vi dig.
  • Änggården på Villagatan 1 i Skänninge klockan 8-15. Återlämningsrum finns vid receptionen i huvudentrén.

Hjälpmedel som är från syn- och hörselcentralen ska återlämnas dit.

Bostadsanpassning

Du som, på grund av sjukdom eller olycka, har fått en bestående funktionsnedsättning kan få bidrag till att anpassa ditt hem för att kunna leva ett självständigt liv i ditt eget boende.
Läs mer om bostadsanpassning.

HjälpmedelsguideLänk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.

Kontakt

Rehabilitering och hjälpmedel

Telefontid vardagar klockan 8.15-9.15.
Telefon: 010-234 59 87

Boka besök via vår e-tjänst

Vår e-tjänst riktar sig till dig som behöver kontakt med arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast, och som inte kan ta dig till en vårdcentral eller mottagning. Om du har en skada eller sjukdom kan du få en bedömning gällande ditt behov av rehabiliteringsinsatser, hjälpmedelsbehov eller bostadsanpassning.

Du kommer att bli uppringd av arbetsterapeut eller fysioterapeut gällande din frågeställning inom tre veckor. Rehabenheten kontrollerar nytillkomna ärenden via denna e-tjänst helgfria vardagar.

Vid bokning av besök är besöket avgiftsbelagt.

Ärenden som hanteras i e-tjänsten får inte vara akuta, vid akut situation kontaktas 1177 eller 112.
Du kan inte boka tid för återlämning av hjälpmedel via den här e-tjänsten.

Enhetschef

Maria Karlström
Telefon: 010-234 62 88
E-post: maria.karlstrom@mjolby.se

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?