Mjölby kommun, länk till startsidan

Rehabilitering

Har du varit sjuk, skadad eller varit inlagd på sjukhus kan du behöva rehabilitering eller fortsatt vård. Målet är att du ska få tillbaka ett så normalt liv som möjligt.

Arbetsterapeuter och sjukgymnaster har ansvar för bedömning av aktivitets- och funktionsförmåga och rehabilitering efter sjukdom/skada. De kan förskriva hjälpmedel och de gör även bedömningar och skriver intyg för bostadsanpassning.

Rehabiliteringen utgår från individens behov och mål, den kan bestå av träning, rådgivning eller behandling. Allt för att få en fungerande vardag. Rehabilitering sker i det egna hemmet eller närområdet.

Hjälpmedel

Du som har en funktionsnedsättning kan vara hjälpt av tekniska hjälpmedel för att förenkla och underlätta vardagen. Hjälpmedel kan behövas för att kompensera en nedsatt funktion, men även för att bevara funktioner så långt det är möjligt.

Läs mer om hjälpmedel

Hjälpmedelscentrum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bostadsanpassning

Du som, på grund av sjukdom eller olycka, har fått en bestående funktionsnedsättning kan få bidrag till att anpassa ditt hem för att kunna leva ett självständigt liv i ditt eget boende.
Läs mer om bostadsanpassning.

HjälpmedelsguideLänk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.

Kontakt

Rehabilitering och hjälpmedel

Telefontid vardagar klockan 8.15-9.15.
Telefon: 010-234 59 87

Enhetschef

Jenny Jonsson
Telefon: 010-234 62 88
E-post: jenny.jonsson@mjolby.se

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?