Mjölby kommun, länk till startsidan

Gemensam miljönämnd och miljökontor

Från och med den 1 januari 2021 har Mjölby, Boxholm och Ödeshögs kommuner en gemensam miljönämnd och ett gemensamt miljökontor.

Mjölby kommun är värdkommun för samarbetet och miljökontoret är placerat i Mjölby.

För dig som kommuninvånare innebär det att alla frågor som ryms inom miljö- och hälsoskyddsområdet kommer att hanteras av det gemensamma miljökontoret för Mjölby, Boxholm och Ödeshögs kommuner.

Lantbruk

Lantbruk och andra djurhållande gårdar kan påverka omgivningen genom buller och lukt. Dessa störningar går inte alltid att förhindra.

Lantbruk och andra djurhållande gårdar kan påverka omgivningen genom buller i form av fläktar och maskiner, lukt från gödsel, foder och djur samt faunan, till exempel flugor, och i vissa fall möss och fåglar. Dessa störningar går inte alltid att förhindra och är därför något som man måste räkna med i viss omfattning.

Djurhållning och lantbruk Öppnas i nytt fönster.

Känner du dig ändå störd bör du först ta kontakt med djurägaren så att denne får en chans att rätta till störningen om möjligt. Fungerar inte detta kan du anmäla till miljökontoret. Miljökontoret bedömer om en olägenhet finns och kan i så fall ställa krav att åtgärder vidtas.

Kontakt

Miljökontoret
Telefon medborgarservice:

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?