Mjölby kommun, länk till startsidan

Fordonsutbildning

Arbetsmarknaden för olika fordonsutbildningar är mycket god just nu och Mjölby kommuns vuxenutbildning erbjuder tillsammans med Bojo Utbildningar aktiebolag utbildning på gymnasial nivå. Fordonsindustrin saknar idag många anställda. En utbildning hos oss ger dig därför goda möjligheter för en framtida anställning.

Utbildningen

Utbildningen är på heltid via Mjölby vuxenutbildning i samarbete med Bojo Utbildning AB och pågår mellan 56-58 veckor, beroende på inriktning.

inriktningar på utbildningen:

  • Personbilsmekaniker 58 veckor
  • Lastbilsmekaniker 58 veckor
  • Maskinmekaniker 58 veckor
  • Bilskadereparatör 58 veckor
  • Lackerare 56 veckor

För alla inriktningar gäller att utbildningstiden kan förkortas om förkunskaper finns. Du behöver studera 40 timmar i veckan för att klara studierna.

Personbilsmekaniker

Idag arbetar de flesta mekaniker mer med bilens elektronik än med mekanik. Därför är det också det du får lära dig hos oss.
Kundbemötande och service är en viktig del av utbildningen.

Lastbilsmekaniker

Genom utbildningen får du ökad kunskap inom de områden som är viktiga för dagens industri. Du får kunskap inom bland annat elsystem och en ökad systemförståelse. Kundbemötande och service är en viktig del av utbildningen.

Maskinmekaniker

Utbildningen till maskinmekaniker ger eleverna goda kunskaper inom hydraulik, elsystem och extra utrustning, vilket är kompetenser som värdesätts högt. I arbetslivet jobbar du ofta självständigt. Som maskinmekaniker befinner du dig ofta på fält, ute hos dina kunder. Kundbemötande och service är en viktig del av utbildningen.

Bilskadereparatör/Karosseri

Att reparera skador på fordon kräver kunskaper inom olika områden. Du får lära dig om bland annat kaross, inredning och materiallära. Kundmbemötande och service är en viktig del av utbildningen.

Lackerare

Som lackerare jobbar du med att reparera lackskiktet och lackera om olika objekt enligt tillverkares och kunders önskemål och anvisningar. Under din utbildning får du specialkompetens som hjälper dig i arbetslivet, inom exempelvis foliering, motivlackering och plastreparationer.

Ansökan

Nästa utbildningsstart: 7 oktober 2024

Ansökningsdatum: 24 juni 2024 - 30 augusti 2024

Längd: ca 1 år

Studietakt: Heltid

Plats och ort: Bojo Utbildningar, Hallevadsgatan 1B i Mjölby

Förkunskaper: Grundskola eller motsvarande med minst godkänt betyg i svenska eller svenska som andraspråk.

Ansökan: Du kan söka till programmet via e-tjänsten ansökan vuxenutbildning.
Vuxenutbildning - ansökan Länk till annan webbplats.

Studiemedel: Utbildningen ger rätt till studiemedel från CSN. Du står själv för kurslitteratur. Skyddskläder och annan utrustning får du låna.

 

Kontaktkort vux

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?