Mjölby kommun, länk till startsidan

Arrangörer och utbildningar

Vuxenutbildningen i Mjölby erbjuder kurser och utbildningar på olika nivåer. Det finns kurser på grundläggande nivå, gymnasial nivå och SFI. Utöver det finns även yrkesutbildningar och uppdragsutbildningar.

Kurser

Studieperioder och ansökningsdatum hittar du på sidan för ansökan och antagning.
För att se vårt kursutbud måste du logga in i vår webbansökan.

Yrkesutbildningar

Utbudet av yrkesutbildning skiftar över tid och utgår från behovet av kompetens i samhälle och arbetsliv, men utgår också från individers önskemål och behov. I Mjölby kommun erbjuds just nu följande utbildningar:

Distansstudier

Vuxenutbildningen erbjuder distanskurser via Vuxenutbildningen i Motala. Du kan ansöka om alla distanskurser i Motala, förutom svenska, svenska som andraspråk, engelska och matematik på grundläggande och gymnasial nivå. Dessa kurser erbjuds på Mjölby vuxenutbildning.

För att läsa på distans behöver du en dator med internetuppkoppling för att kunna kommunicera med dina lärare och lämna in uppgifter. Distanskurserna kan innehålla obligatoriska moment som till exempel prov, laborationer och vissa språkliga övningar i grupp.

Gör din ansökan och läs mer på Motalas webbplats: motala.se Länk till annan webbplats..

Du kommer att skriva slutprov på plats i Motala.

Ansökan till distansstudier i Motala

Efter att du ansökt till en utbildning via Vuxenutbildningen i Motala skriver du ut din ansökan. Ansökan skickas till oss via mejl eller post. Glöm inte att bifoga dina tidigare skolbetyg.
Tänk på att skicka in din ansökan i god tid, vi har en handläggningstid på 2-3 veckor.

E-post: antagningvux@mjolby.se (skriv "Ansökan Motala" i rubriken).

Postadress:
Mjölby vuxenutbildning
Studievägledningen IKE
Industrigatan 7
595 41 Mjölby

När vi mottagit din ansökan skickar vi den till Motala. Svar om du blir antagen till utbildningen eller inte, får du från Motala. Det kan ta upp till 2 veckor.

SFI - svenska för invandrare

Informationen finns samlad på en egen sida.

SFI - svenska för invandrare

Anpassad vuxenutbildning

Vuxna som har en intellektuell funktionsnedsättning eller en förvärvad hjärnskada kan ha rätt till särskild vuxenutbildning på grundläggande nivå.

Anpassad vuxenutbildning

Uppdragsutbildningar

Uppdragsutbildning riktar sig till företag, förvaltningar och myndigheter. Vi erbjuder såväl kurser inom det reguljära utbildningsutbudet som skräddarsydda utbildningar. I samarbete med beställaren planeras och utformas utbildningens innehåll, uppläggning, kurslängd och kurstid.

Besöksadress

Industrigatan 7, Mjölby

Postadress:
Mjölby Vuxenutbildning, 595 80 Mjölby

Kontakt

Vuxenutbildningen
Studie- och yrkesvägledare

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?