Mjölby kommun, länk till startsidan

Lärpraktik, VFU

Den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) är en viktig del av lärarutbildningarna, där praktik och teori knyts samman. Du som är lärarstudent ska ges möjlighet att utveckla kunskaper och kompetenser som behövs i din roll som lärare.

Från Linköping är det dessutom enkelt och snabbt att ta sig till Mjölby kommuns tätorter - det tar bara ett par minuter med tåg. Dessutom erbjuds resebidrag till dig som gör VFU i någon av Mjölby kommuns utbildningsverksamheter.

Varför välja Mjölby?

För att göra VFU-perioden så givande som möjligt arbetar Mjölby kommun med att stödja och handleda lärarstudenter med utbildade handledare, se till att studenten aktivt får vara med och påverka VFU-perioden, samt att ge lärarstudenter utrymme att pröva sina idéer och praktisera olika arbetssätt.

Andelen behöriga lärare i Mjölby är högt jämfört med resten av riket. Vill du att din praktik ska vara personlig och handledd av någon med kompetens för uppdraget så har du hamnat rätt!

Resebidrag

Mjölby kommun ersätter dig som är VFU-student för resekostnader upp till en viss summa.

Regler och ansökan resebidrag VFU-student Pdf, 138.4 kB, öppnas i nytt fönster.

VFU-samordnare

Vår VFU-samordnare heter Madelene Liljegren. Hon kan vara behjälplig med att svara på frågor både innan och under din VFU-period. Du når henne lättast via e-post: madelene.liljegren@mjolby.se

Våra förskolor och skolor

I Mjölby kommun finns tre tätorter: Mjölby, Mantorp och Skänninge. Hit är det lätt att ta sig med pendeltåg från Linköping och Norrköping. Det tar en kvart att åka mellan Linköping och Mantorp, sedan är det bara några minuter till innan du först kommer tll Mjölby, sedan Skänninge.

I kommunen finns även skolor och förskolor i de mindre orterna Normlösa, Västra Harg och Väderstad.

Erbjudande till studenter - delta i kurser

Vi vill involvera dig som gör din VFU-period i vårt dagliga arbete. För att ge bredd åt din utbildning erbjuder vi dig som är VFU-student att delta i ordinarie fortbildningsinsatser som riktar sig till pedagogisk personal i förskolor, skolor och inom elevhälsan. Kontakta din handledare för mer information.

Kontakt

Madelene Liljegren
VFU-samordnare

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?