Mjölby kommun, länk till startsidan

Kaminer och eldstäder

Funderar du på att installera en braskamin? Då ska du göra en anmälan.

Handlingar att bifoga vid anmälan

  • Fasadritning vid istallation av en ny rökkanal
  • Planritning
  • Prestandadeklaration

Eventuellt kan ytterligare handlingar komma att krävas in.

Tänk på

Byggnadsarbetena får påbörjas först efter att ett startbesked utfärdats.

Du bör i ett tidigt skede kontakta en skorstensfejarmästare eller annan sakkunnig.
Ska du exempelvis installera en ny rökkanal kan du få rekommendationer om lämplig placering och hur tillträde till skorstenen ska ske.

Du behöver inget bygglov för att installera kamin eller kakelugn men du ska göra en skriftlig anmälan till byggnadskontoret.

Vi hjälper dig gärna

Har du ett pågående ärende kan du, när som helst, logga in via vår e-tjänst Kommunikation med handläggare Länk till annan webbplats. och hålla kontakt med din bygglovshandläggare. Via vår e-tjänst kan du enkelt se status på ditt ärende och skicka in kompletteringar.

Har du allmänna och mer övergripande frågor om till exempel bygglovsprocessen, handlingar och ritningar är du välkommen att kontakta vår bygglovskoordinator.

Har du redan ett bygglov, och börjar närma dig byggstart, är det vår bygglovsinspektör som kan svara på dina frågor om exempelvis tekniskt samråd, installation av eldstad, start- och slutbesked.

Du når bygglovskoordinatorn och bygglovsinspektören via medborgarservice under kontorstid och bygglovshandläggarna under telefontid enligt kontaktkort nedan.

Kontakt

Stadsbyggnadskontoret
Telefon medborgarservice:

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?