Mjölby kommun, länk till startsidan

Ristippar

På ristipparna slänger du trädgårdsavfall, ris och grenar. Ristipparna är endast till för hushåll. Det är endast avfall som kommer från trädgården som ska slängas på våra ripstippar.

Att hantera sitt avfall rätt är mycket viktigt. I Mjölby kommun finns ett antal ris- och trädgårdsavfallstippar men tyvärr hamnar det fel saker här ibland. Tegelpannor, sopsäckar och annat avfall som inte kommer från trädgården ska inte lämnas på ristipparna, utan slängas på Hulje Återvinningscentral. Tänk även på att tömma eventuella säckar när du slänger ditt trädgårdsavfall.

Trädgårdsavfall

Trädgårdsavfall är grenar som är max 2 centimeter grova samt jord, gräs, löv, häckklipp och mossa. Krukor och säckar måste vara borttagna.

Ris och grenar

Här ska du lämna grenar som större än 2 centimeter i diametern. Stubbar, grova stockar och virke får inte läggas på ristipparna. Krukor och säckar måste vara borttagna.

Våra ristippar

Risavfall kan lämnas både på Hulje återvinningscentral och ristipparna i Mantorp, Skänninge och Väderstad. Ristipparna har alltid öppet.

Skänninge ristipp

Axstadvägen 5-7, 596 33 Skänninge

Hulje Återvinningscentral ristipp

Omlastarevägen 3B, 595 94 Mjölby

Mantorp ristipp

Bleckhemsvägen, 595 58 Mantorp

Väderstad ristipp

Väderstad gamla idrottsplats 1, 59695 Väderstad

Kontakt

Hulje återvinningscentral
Telefon:

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?