Mjölby kommun, länk till startsidan

Återvinningsstationer

På en återvinningsstation lämnar du förpackningar av glas, papper, metall och plast samt tidningar. På de flesta återvinningsstationer kan du också lämna textilier och batterier. Från och med den 1 januari 2024 är det Mjölby kommun som äger och har ansvaret för återvinningsstationerna, ett ansvar som tidigare låg hos Förpackningsinsamlingen (FTI AB).

Tre personer vid en återvinningsstation.

Endast förpackningar, batterier och textilier

I Mjölby kommun finns det 16 återvinningsstationer där du som invånare kan lämna dina förpackningar av plast, papper, metall, färgat och ofärgat glas samt tidningar. En återvinningsstation kännetecknas av de mörkt gröna continrarna som är uppställda på platsen. Hit kan du komma och lämna dina förpackningar när som helst på dygnet.

Det är viktigt att veta att det bara är förpackningar från ditt hushåll som får slängas i containrarna. Andra saker, som till exempel matavfall, ska du slänga hemma i dina sopor. Större saker, som möbler, ska lämnas till Hulje återvinningscentral i Mjölby.

På de flesta av våra återvinningsstationer kan du även sortera ut batterier och textilier. Behållaren för batterier ser ut som en röd brevlåda och behållarna för textilinsamlingen varierar beroende på vilket företag som fått tillstånd att stå där.

Ett bra verktyg att ta hjälp av om du inte vet hur du ska sortera ditt avfall är vår sorteringsguide.

Tack för att du inte lämnar några förpackningar eller annat avfall vid sidan av containrarna, det kan dra till sig skadedjur och gör att det ser allmänt otrevligt ut.

Hitta din återvinningsstation

Här hittar du de återvinningsstationer som vi har i Mjölby kommun.

Felanmälan och synpunkter

Mjölby kommuns personal är på plats på samtliga återvinningsstationer flera gånger i veckan för att sköta underhåll och se till att stationerna hålls snygga och rena. Vill du tipsa oss om något som är fel eller något som kan förbättras så tar vi gärna emot din felanmälan eller synpunkt.

Vanliga fel på platsen kan vara nedskräpning, dumpning, behov av tömning eller skadegörelse. Du är våra ögon på platsen och vi uppskattar din hjälp för att kunna hålla ordning på våra återvinningsstationer.

En felanmälan gör du enklast via vårt formulär.

Textilinsamling

På en del av våra återvinningsstationer finns det möjlighet att sortera ut textilavfall. I behållarna för textiliavfall kan du slänga kläder, skor, väskor, gardiner och mycket mer.

Vid felanmälan som berör textilavfallet på återvinningsstationen kontaktar du det berörda textilinsamlingsföretaget. Mjölby kommun är det fyra företag som är godkända att samla in textilavfall från våra återvinningsstationer. Kontaktuppgifter hittas på textilinsamlingsbehållarna samt nedan.

Emmpatus Åkvarn

+46 481-633 30, info@emmausakvarn.se

www.emmausakvarn.se Länk till annan webbplats.

Hjärta till hjärta

+46 142-186 60, mjolby@hearttoheart.se

Humana Sverige

+46 171-46 38 10, humana@humanasverige.se

Textil Recycling

+46 40-670 79 99, info@textilrecycling.se

www.textilrecycling.se Länk till annan webbplats.

Kontakt

Medborgarservice
Öppettider
Måndag–torsdag: 7.30–16.30Fredag: 7.30–16

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?