Mjölby kommun, länk till startsidan

Nyhetsbrev april 2024

Dummybild

Hoppas allt är bra med er. Själv ser jag tillbaka på en av vårens mest roliga och händelserika vecka med bl.a. intressant aktörskonferens för alla ESBR-ambassadörer och naturligtvis vårens höjdpunkt, näringslivsmässan Fokus Mjölby.

Under en heldag träffades vi alla ESBR-ambassadörer i Norrköping för att diskutera hur vi kan utveckla och underlätta för näringslivet i regionen. ESBR eller East Sweden Business Region och är en gemensam plattform för näringslivsutveckling i Östergötland. Oavsett om du redan verkar i regionen eller är intresserade av att investera här så finns ESBR till för att hjälpa dig som företagare att utveckla och optimera din verksamhet. Här finns ett brett utbud av olika stöd. Mer information hittar ni på:

East Sweden Business Region – Starta, driva och utveckla företag. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Önskar man hjälp att hitta rätt möjlighet eller kunskap om stödsystemet så finns det möjlighet att kontakta ESBR-guide Kristin Ericsson, kristin.r.eriksson@regionostergotland.se.

Det går även bra att kontakta oss på näringslivskontoret i Mjölby så försöker vi guida er i att hitta rätt funktion för just ditt behov.

Den 12–13 april var det dags för sydvästra Östergötlands egen näringslivsmässa, Fokus Mjölby. Intresset att ställa ut på mässan har varit stort i år. Förra året som mässan genomfördes lockade 79 utställare. I år var det 108 utställare på plats och tog emot en strid ström besökare, ca. 4500 personer. Kommunen var på plats med ett stort utbud representanter från alla förvaltningarna för att presentera sig och vår vision för kommunen samt svara på frågor och lyssna på inspel från både besökare och företagare på plats.

Har ni lyckats missa mässan så kan jag meddela att datumet för nästa år redan är bestämt. Ni kan redan nu lägga in den 11 och 12 april i almanackan så kan planera in antingen att ställa ut eller att besöka mässan. Vet ni redan nu att ni kommer delta med en eller fler montrar så går det självklart att anmäla sig till nästa mässa redan nu. Mer informations hittar ni på: Fokus Mjölby Länk till annan webbplats..

God Morgon Mjölby

Näringslivskontoret bjuder in till företagsfrukost.

Datum: 26 april
Tid: 7.30-8.30
Plats: Stadshusets Kafeteria, Burensköldsvägen 11-13, entréplan.

På mötet ges en kort information om vad som är på gång i kommunen, inköpsstrateg Thomas Aronsson kommer berätta om upphandling. Är det så krångligt som en del säger? Alla företag som vill har även chansen att presentera sig under Pitchminuten.

För att delta på mötet så anmäler man sig till: helene.njord-westerling@mjolby.se

Glöm inte att ange om ni vill delta i ”Pichminuten” eller om ni har några allergier.

Sista datum för att anmäla sig är den 23 april men vänta inte, antalet platser är begränsade så anmäler direkt för att säkra en plats.

Läs mer om God Morgon Mjölby här:

Ny entreprenör sökes

Ett unikt tillfälle erbjuds när Mjölby kommun till årsskiftet söker någon som kan driva det idylliska vandrahemmet i Mjölby. Är du en driven entreprenör och letar efter ett spännande projekt är detta en fantastisk möjlighet. Vandrahemmet är, i mina ögon sett, en dold pärla i Mjölby med stor utvecklingspotential. På en idyllisk ö mitt i Svartån och i centrala Mjölby ligger vandrahemmet med sammanlagt 57 bäddar. På ön finns också Mjölby hembygdsgård med museum. Här finns också en stor scen som ger möjlighet till större arrangemang.

Mer information hittar ni på:

Ny besökswebb

En ny besökswebb för Mjölby kommun, Visit Mjölby, är på väg att lanseras under våren 2024. Den nya webbplatsen kommer att innehålla uppdaterat innehåll och ny teknik, inklusive AI-funktioner för att hjälpa besökare att hitta relevant information. Detta kommer som en följd av det företag som tidigare hanterade webbplatsens teknik gått i konkurs.


Enligt Åsa-Karin Svensson, chef på kultur- och fritidsförvaltningen, passar den nya webbplatsens lansering in i den pågående nystarten för att utveckla Mjölby kommun som en destination.


Dessutom kommer företag, föreningar och andra organisationer att kunna fortsätta att tipsa om sina evenemang på den nya plattformen, som kommer att vara kostnadsfri för alla.


Lanseringen av den nya webbplatsen är planerad till mitten av maj och den kommer att vara tillgänglig på samma webbadress som den gamla versionen, www.visitmjolby.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


Läs mer om den nya besökswebben här.

Utbildning i sociala medier

Växtkraft i Mjölby kommun erbjuder en utbildning i sociala medier. Är du intresserad av att optimera dina inlägg och marknadsföring på sociala media? På utbildningen lär du dig de senaste strategierna och teknikerna för att lyckas på plattformar som Facebook, Instagram, Tvitter och LinkedIn.


Utbildningen är uppdelad i två tillfällen, 2 maj och 23 maj. Båda tillfällena sker på Mjölby stadshotell kl. 18.30. För Växtkrafts medlemmar är utbildningen gratis (max 2 deltagare per medlem). Du hittar mer information och länk till anmälan på: Växtkraft i Mjölby Kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Företagsgala

Den 1 juni är det dags för sydvästra Östergötlands egen företagsgala. Med under 50 dagar kvar är det hög tid att anmäla sig till en kväll fylld med fest och glamour där vi hyllar hjältarna i näringslivet. Årets företag, årets unga företagare och årets nyföretagare ska utses. Mer information om galan hittar på foretagsgala.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Mjölbybussen

I närmare 15 år har Mjölbybussen anordnats med studieresor till olika mål över nästan hela Sverige, senast gick bussen till Mora. Årets Mjölbybuss kommer att gå till Borås och har tema: en resa mot framtidens möjligheter. På Mjölbybussen bjuds hela kommunens näringsliv in men även kommunens politiker och tjänstemän. Resan är en unik möjlighet att tillsammans dela upplevelsen samtidigt som det ges möjlighet till kunskapsutbyte och dialog mellan olika aktörer. Missa inte denna fantastiska möjlighet. Resan till Borås sker torsdag den 17 till 18 oktober. Läs mer om upplägget och anmäl er på Växtkraft i Mjölby kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Facebook

Genom att gilla vår Facebooksida, Näringslivskontoret i Mjölby kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., får du löpande uppdateringar om vad som händer i kommunens näringsliv.


Vill man diskutera en näringslivsfråga, centrumutveckling eller hitta rätt kontakt i kommunhuset så är man välkommen att kontakta oss.

Kontakt

Marie-Louise Bood, företagslots
E-post: foretagslots@mjolby.se
Telefon: 010-234 59 93

Hanna Hammarlund, näringslivschef
E-post: hanna.hammarlund@mjolby.se
Telefon: 010-234 50 11

Heléne Njord Westerling, näringslivsutvecklare
E-post: helene.njord-westerling@mjolby.se
Telefon: 010-234 51 14

Jonny Bertholdsson, näringslivsutvecklare
E-post: jonny.bertholdsson@mjolby.se
Telefon: 010-234 51 12

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?