Mjölby kommun, länk till startsidan

Publicerad:

Ny besökswebb för Mjölby kommun

På webbplatsen Visit Mjölby kan invånare och turister se vad som är på gång och vad som finns att göra i Mjölby kommun. Under våren 2024 kommer en helt ny webbplats lanseras. Den kommer att ha uppdaterat innehåll och nya tekniska lösningar som AI för att hjälpa besökaren att hitta relevant information.

En vy över en del av den nya webbplatsen.

Företaget som tidigare har levererat webbplatsens teknik har gått i konkurs och därför behövdes det en ny lösning.

– Även om det var oplanerat, så passade det samtidigt bra in med den nystart vi nu gör för att utveckla Mjölby kommun som destination. Nu finns chansen att se framåt och planera för vilka behov vi kommer ha i framtiden, säger Åsa-Karin Svensson, chef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Arbetet med att föra över och att skapa nytt innehåll har pågått under vintern. Åsa-Karin Svensson tror att den nya webbplatsen kommer bli mer attraktiv och levande för både invånare och besökare.

– Den kommer att ge bättre förutsättningar för att visa alla aktiviteter och besöksmål i Mjölby kommun. Den blir ett viktigt forum, en plattform där både näringsliv, ideell sektor och vi som kommun kan nå ut med vad som är på gång. Vi får förstärkning i att marknadsföra Mjölby kommun som besöksmål. Dessutom är föreningen *Attraktiva Mjölby nu igång och vi har påbörjat vårt samarbete med dem.

Ny teknik hjälper besökaren

Den nya webbplatsen är bättre ur tillgänglighetssynpunkt, mer flexibel att arbeta med och har ett uppdaterat formspråk för att matcha Mjölby kommuns varumärke. Den kommer också att utvecklas med hjälp av AI, för att kunna ge ett personligt anpassat innehåll.

– Funktionen kommer att hjälpa besökaren genom att presentera relevant innehåll utifrån olika parametrar, till exempel vad man har besökt innan och vilken plats man befinner sig på. Den ska vara på plats till lanseringen och den kommer att fortsätta att utvecklas med tiden när den får mer och mer data att träna på, berättar Lis-Anna Engstrand som är webbstrateg och projektledare.

Tipsa om arrangemang och event

Företag, föreningar och andra organisationer kommer även i fortsättningen kunna tipsa om vad de har på gång i eventväg för allmänheten att besöka. Det kommer inte bli något avbrott i tjänsten under lanseringen; de arrangemang som är inlagda i det gamla systemet kommer flyttas med till det nya.

– Vi kommer också lägga till en lathund och tips för de som vill arrangera ett event, med till exempel information om lokaler, vilka tillstånd man kan behöva söka och annat matnyttig information.

Förut fick de som ville ha med en längre text om sin verksamhet under kategorierna bo, äta och göra betala en summa för det, men nu kommer den tjänsten bli kostnadsfri för alla.

– Jag tror att arrangörerna också kommer uppskatta att få synas på en fräsch och modern plattform, berättar Karolina Hollén som är kommunikatör. Det är en bra kanal för företag och föreningar att nå ut med sina arrangemang till en bred målgrupp. Och besökare och invånare kan hitta allt från olika aktörer samlat på ett ställe.
Det finns utrymme för fler företag och föreningar inom besöksnäringen på sidan.

– Vi hoppas att ännu fler kommer att höra av sig och vilja vara med så vi får med hela vårt utbud av butiker, restauranger och caféer, till exempel.

Lanseringen planeras till i mitten på maj. Webbadressen kommer vara densamma som nu:

www.visitmjolby.se Länk till annan webbplats.

*Attraktiva Mjölby är en förening som består av tre ägande parter: fastighetsägarnätverket, näringsidkare och kommunen. Föreningen arbetar för att göra kommunen till en mer lockande plats att besöka, leva och arbeta i.

Attraktiva Mjölby ska skapa en mer levande och attraktiv kommun

Vill ditt företag eller förening synas på Visit Mjölby?

Hör av er till turistbyran@mjolby.se

Uppdaterad: