Mjölby kommun, länk till startsidan

Upplevelsecenter för mat

Mjölby kommun har en idé, om att tillsammans med andra aktörer, bygga ett unikt upplevelsecenter för alla som är intresserade av mat, dess betydelse och produktion.

Verksamheten kommer att genomsyras av lärande, digitalisering och hållbarhet med upplevelser för både stora och små. Centret blir ett skyltfönster för hela livsmedelsbranschen, och dess forskning, där vi får möjlighet att blicka in i framtidens fönster. Närmare 50 svenska och utländska företag och organisationer har ställt sig positiva till idén och att utveckla denna tillsammans med Mjölby kommun. Förhoppningen är att kunna ta ett första spadtag inom de närmsta fem åren.

Kommunstyrelsens ordförande Cecilia Burenby

– Vi är övertygade om att ett Upplevelsecenter skulle få mycket stor betydelse för de gröna näringarna och besöksindustrin, både lokalt och regionalt, säger Cecilia Burenby, kommunstyrelsens ordförande i Mjölby.

Projektet styrs operativt av en projektgrupp som till största delen består av kommunala tjänstemän. För de strategiska frågorna finns en advisory board som har representanter från bland annat Länsstyrelsen, Region Östergötland, LRF, Väderstad AB och Rise.

I nuläget har kommunen startat arbetet med att detaljplanera området. Parallellt utvecklas projektet genom att förvalta de externa kontakterna och utveckla affärs- och organisationsmodeller.

Kontakt

Eva Rådander, marknads- och kommunikationschef
Telefon: 010-234 51 13
eva.radander@mjolby.se

Charlotta Rydberg, projektkoordinator
Telefon: 010-234 51 18
charlotta.rydberg@mjolby.se

EU-flaggan

Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?