Mjölby kommun, länk till startsidan

Sms-utskick vid driftstörningar

Ibland händer det att vi måste stänga av vattnet tillfälligt, det kan vara vid ett planerat arbete eller på grund av en vattenläcka. Då får du som är ansluten till kommunalt vatten och berörd av händelsen ett sms till din telefon med aktuell information.

mobiltelefon i händer

Så fungerar sms-tjänsten

Då Mjölby kommun har planerade eller akuta vattenavstängningar får alla som har ett mobilnummer registrerat på den aktuella adressen ett sms med kortare information om vad som händer. När du får ett sms kommer avsändaren vara Mjölby VA.

Sms:et skickas till alla över 16 år som är skrivna på den aktuella adressen. Om ett barn under 16 år har sitt mobilabonnemang registrerat på en förälder, skickas meddelandet även till barnet. Vi tänker på det när vi skriver meddelandet.

Vi skickar bara sms till de kunder och fastigheter som vi beräknar kommer att påverkas av problemet.

Registrera mobilnummer

Du måste själv registrera ditt mobilnummer om du har:

  • skyddat nummer
  • oregistrerat kontantkort
  • äger ett fritidshus på en adress som du inte är skriven på
  • använder ett företagsabonnemang
  • vill få sms om driftstörningar som till exempel berör en äldre anhörig som bor i Mjölby kommun

Via länken nedan kan du ändra din registrerade adress, välja att lägga till ett mobilnummer eller e-post. Vid registrering måste du ha mobiltelefonen till hands då du kommer få en bekräftelsekod som du ska ange på webbplatsen.

Registrera och avregistrera dig för SMS utskick Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Avregistrera mobilnummer

Vill du inte få sms om vattenläckor och vattenavstängningar som berör dig kan du avregistrera ditt telefonnummmer via länken nedan.

Vid en avregistrering måste du ha mobiltelefonen till hands då du kommer få en bekräftelsekod som du ska ange på webbplatsen.

Registrera och avregistrera dig för SMS utskick Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Så hanterar vi personuppgifter

För att vi ska kunna kontakta dig krävs registrering och lagring av dina uppgifter i vårt dataregister. Vi använder inte ditt telefonnummer i några andra sammanhang och vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR).

Du kan få mer information om hur dina personuppgifter behandlas, samt hur du kan begära ett registerutdrag på sidan om Personuppgifter och dataskydd.

Personuppgifter och dataskydd.

Kontakt

Samhällsbyggnadsförvaltningen
Telefon medborgarservice:

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?