Mjölby kommun, länk till startsidan

Sommarjobb inom vård och omsorg

Starta din karriär hos oss! Inför varje sommar söker omsorgs- och socialförvaltningen 350 sommarvikarier. Du som söker behöver vara lyhörd och ansvarstagande med social förmåga och intresse för andra människor. Hos oss möter du många olika individer, alla med sina egna behov och personligheter.

Omsorgs- och socialförvaltningen har ett tydligt uppdrag - vi finns till för människor. Utveckling och trygghet i vardagen är vår drivkraft. Vår gemensamma målbild är att skapa bra välfärdstjänster för alla. Det förutsätter ett stort och kunnigt engagemang. Likaså modiga insatser på innovativ teknik i framkant.

Vill du bli vikarie hos oss?

Vill du som pensionär jobba extra? Eller studerar du och vill jobba som vikarie under tiden du pluggar? Vi söker alltid efter duktiga vikarier!

Du hittar länken till vår jobbannons nedan.

Vi samarbetar med Offentliga Jobb.

Du kan välja om du vill skapa ett konto hos Offentliga Jobb, då kan du sedan logga in och uppdatera uppgifterna i CV och personligt brev. Alternativet är att söka utan konto och då måste du bifoga CV och personligt brev i din ansökan men det går inte att gå in och ändra i det du bifogat. Du som söker måste ha fyllt 18 år.

En tjej som sitter i rullstol, bredvid henne sitter en man som håller i en ipad. Båda ler.

Omsorgsarbetet

Omsorgsarbetet är ett omväxlande, roligt och spännande jobb. Där du ger stöd och hjälp till människor i sin vardag.

Din arbetsdag är fylld med arbetsuppgifter där du hjälper till med personlig hygien, att klä sig, medicinhantering, matlagning, städ, tvätt, rehabiliteringsträning och kontakt med anhöriga. Det innebär även att skapa livsglädje, motivation och inspiration för våra kunder genom till exempel promenader, social tid och andra aktiviteter.

Arbetet genomförs ibland tillsammans med dina kollegor och ibland ensam. Du kommer att jobba enligt ett schema med dag, kväll, och helgarbete eller natt och helgarbete.

En äldre kvinna tillsammans med en yngre kvinna som står i ett kök. Hon har blå arbetsdräkt på sig. Båda tittar på varandra och ler.

Våra verksamhetsområden

Hemtjänst

Inom hemtjänsten arbetar du i kundens hem och arbetstempot kan vara högt. Du arbetar framför allt självständigt men vissa arbetsmoment utförs tillsammans med dina kollegor. Du utgår från din enhet och förflyttar dig med cykel eller bil mellan olika kunder. Du får hjälp och stöd via en mobil lösning som beskriver vilka insatser som ska utföras när hos kunden.

Socialpsykiatrin

Socialpsykiatrin är en verksamhet som har boendestöd, boende och daglig sysselsättning för personer med psykisk ohälsa. Arbetet innebär att ge stöd och service till individen för att klara sin dagliga livsföring, vara delaktig i samhällslivet och uppnå så hög grad av självständighet som möjligt. I arbetet förekommer ofta samverkan med andra verksamheter inom och utanför kommunen för att möta de behov som individen har.

Korttidsboende/rehabilitering

Korttidsboende är en form av vårdboende för en begränsad tid. Personen kan behöva extra hjälp och stöttning efter sjukhusvistelse, avlastning för anhöriga, rehabilitering i form av mediciniska och/eller fysiska åtgärder som träning, att klara sig själv hemma eller i väntan på en permanent plats på ett vårdboende. Här förekommer också vård i livets slutskede.

Arbetet på korttidsenheten ställer höga krav på självständighet och arbetskapacitet, då det är en hög omsättning av nya hyresgäster.

Gruppboende, korttidsboende och daglig verksamhet - funktionsnedsatta

Arbetet innebär stöd och service till personer med funktionsnedsättning och att genom pedagogiskt motivationsarbete bidra till att varje individ uppnår ökad självständighet och mer inflytande över sin vardag. Du stödjer och assisterar individen i det dagliga livet utifrån dennes behov och förmåga både i boendet, vid sysselsättning samt kultur och fritidsaktiviteter. Det är viktigt att du är lösningsfokuserad, självständig och har en förmåga att arbeta pedagogiskt. Framgång i arbetet bygger på att du är duktig på att skapa och bibehålla goda relationer och att du är ansvarstagande. Du bör ha en personlig mognad och inre trygghet.

Vårdboende - äldreomsorg

Inom vårdboende arbetar du med att skapa en meningsfull vardag för kunden som i många fall behöver hjälp och stöd med det mesta i sin vardag. Du har god samarbetsförmåga, är flexibel, kreativ och lyhörd. Din samarbetsförmåga i teamet är viktig för att skapa en god arbetsmiljö samt bidra till att arbetet fungerar.

Fler lediga tjänster

Vi har även flera andra jobbannonser ute. Det kan vara tillsvidareanställningar som undersköterskor, vårdbiträden, kockar, lokalvårdare, måltidsbiträden, barnskötare, förskollärare, fritidspedagoger och lärare.

Kolla in våra lediga tjänster här.

Kontakt

Elisabeth Svensson, enhetschef Planeringsenheten

Telefon: 010 - 234 51 26
E-post: elisabeth.svensson@mjolby.se

Christina Johansson, personalsekreterare

Telefon: 010-234 51 29
E-post: christina.johansson@mjolby.se

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?