Mjölby kommun, länk till startsidan

Arbete för ungdomar

Mjölby kommun erbjuder ferieplats till dig som är född år 2007 eller 2008 och är folkbokförd i Mjölby kommun. Vill du få en chans att tjäna egna pengar och samtidigt få en inblick i arbetslivet och skaffa dig värdefull erfarenhet inför framtiden? Välkommen att ansöka om ferieplats till sommaren år 2024.

Ung glad tjej med piercing står lutad mot en pelare.

Vad är en ferieplats?

Syftet med att kommunen erbjuder feriearbete är att ge dig som ungdom en inblick i arbetslivet och att du ska få arbetslivserfarenhet genom att prova på arbetsuppgifter i våra verksamheter. Feriearbete ger dig också möjligheten att lära känna Mjölby kommun som arbetsgivare och vår verksamhet. Varje år erbjuder kommunen feriearbeten inom våra olika verksamheter, exempelvis inom vård och omsorg och kultur och fritid. Feriearbetet är max 60 timmar, fördelat över 3 veckor (4 timmar/dag).

Ansök om ferieplats

Du som är född år 2007 eller 2008 och är folkbokförd i Mjölby kommun kan ansöka om ferieplats till sommaren år 2024. Du ansöker via feriedatabasen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som är öppen 26 februari-24 mars år 2024.

Välkommen med din ansökan!

Frågor och svar om ferieplats

Efter din ansökan kommer en första lottning av platser att ske vecka 14-15.
Du får besked via mejl om du erbjudits en plats eller står som reserv.

Om du blivit erbjuden en plats ska du logga in på ”Mina sidor” där du antingen tackar ja eller nej i databasen feriebas.se/mjolby/minasidor Länk till annan webbplats./ Länk till annan webbplats..

Väljer du att tacka nej får du tyvärr inga nya erbjudanden utan blir ”inaktiv" i databasen.

Lönen för sommaren 2024 är:

  • 76,30 kr/tim för ungdomar födda 2008
  • 81,60 kr/tim för ungdomar födda 2007.

Arbetet är fördelat över tre veckor med arbetstider om 4 timmar per dag, alltså 60 timmar totalt.

I dessa 4 timmar är rasten betald. Det är om ni jobbar mer än 5 timmar på en dag som det kräv en rast (obetald) på 30 min för att inte bryta mot arbetslagen.

 

Skulle det vara så att du behöver vara lediga några dagar, blir sjuk eller om det är andra högtider som till exempel midsommar, så kan du prata med er handledare om det går att jobba in tiden andra dagar för att nå 60 timmar.

Både du som har haft en ferieplats och du som varit handledare ska fylla i en utvärdering. Dessa hittar du nedan:

Kontakt

Christian Hudin, administratör

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?