Mjölby kommun, länk till startsidan

Praktik och arbetsträning

Arbetsträning innebär att du tränar på att arbeta för att kunna ta reda på vad nästa steg till arbetsmarknaden är för just dig. Här kan du läsa om var du kan arbetsträna och göra praktik i Mjölby kommun.

Via Enhet vuxen eller Arbetsförmedlingen kan vi ordna arbetsträning eller praktik inom kommunal verksamheten och ibland även inom det privata näringslivet.

Här kan du arbetsträna eller praktisera

Försteg Skänninge och Framsteg Mjölby

På Försteg Skänninge och Framsteg Mjölby finns möjlighet till enklare sysselsättning både inom- och utomhus. Syftet är att du ska arbetsträna och utvecklas. Verksamheten drivs i samverkan med Samordningsförbundet västra. Deltagarna kommer via Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen men även kommunerna i västra länsdelen kan anvisa deltagare till försteget.

Café Norrgården

Vårt kafé erbjuder inte bara möjlighet till praktik, arbetsträning och anställning. Här bjuds även på smörgåsar och lunch.

För att få praktik på Café Norrgården måste du vara inskriven på Arbete och integration.

KomFix och Fixartjänst

KomFix gör precis vad namnet antyder – fixar åt kommunen. Det kan vara allt från att skruva ihop nya möbler på en förskola till att köra bort skräp från ett äldreboende. KomFix åtar sig även att utföra kommunens Fixartjänst, en gratis tjänst för kommuninvånare över 67 år.

För att få praktik på KomFix måste du vara inskriven på Arbete och integration.

Återbruket Omigen

Återbruket Omigen är en del av både försteg Framsteget och KomFix i härligt samarbete. En container på Hulje återvinningscentral står öppen för att ta emot sådant som människor inte vill men som går att återanvända. Sakerna lagas om det behövs och får en ny chans. Antingen hos en flyktingfamilj som kommit till Mjölby eller genom någon av de second hand-butiker dit Återbruket Omigen kan skänka sakerna. På Återbruket Omigen tillverkas även miljövänliga alternativ till engångsprodukter och lite annat smått och gott. Några saker säljs för att finansiera målarfärg, tyg och annat material som behövs.

För att få komma till Återbruket Omigen måste du bli anvisad till ett försteg eller vara inskriven på Arbete och integration.

Kontakt

Arbete och integration
Besöksadress
Norrgårdens utbildningscentrum på Industrigatan 9, Mjölby

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?