Mjölby kommun, länk till startsidan

Arbetssökande

Om du har varit utan jobb en längre tid och har svårt att komma in på arbets­marknaden finns det stöd att få hos kommunens arbetsmarknads­enhet. Vi finns på Industrigatan 9 i Mjölby.

Arbetsmarknadsenheten stöttar dig som har svårt att få jobb. Vi hjälper dig ut i arbete och förmedlar praktikplatser inom kommunen. Vi kan också hjälpa dig vidare mot studier. Din kontakt med oss går via Arbetsförmedlingen eller Enhet vuxen.

Anställning med stöd

Ibland kan vi ordna en arbetsmarknadsanställning, det vill säga en anställning med stöd. För att få en anställning med stöd gör vi först en kartläggning. Du behöver också få praktik eller arbetsträna under en längre tid. Anställningen kan vara i Arbetsmarknadsenhetens verksamheter eller i annan kommunal verksamhet.

Arbetsförmåga

Ibland behöver vi ta reda på mer om din arbetsförmåga och då kan en arbetsförmågebedömning göras. Arbetsförmedlingen eller Enhet vuxen kan beställa en bedömning av kommunens arbetsterapeuter.

Studie- och yrkesvägledning

Vår studie- och yrkesvägledare (SYV) kan hjälpa dig med hur du kan komma igång att studera. SYV har även kunskap om validering av utländska betyg.

Läs mer om vad en stuide- och yrkesvägledare kan hjälpa till med.

Kontakta oss för att boka besök med vår studie- och yrkesvägledare.
Tobias Stenström
Telefon: 010-234 55 73
tobias.stenstrom@mjolby.se

Kontakt

Arbete och integration
Besöksadress
Norrgårdens utbildningscentrum på Industrigatan 9, Mjölby

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?