Mjölby kommun, länk till startsidan

Nyhetsbrev mars 2024

Dummybild

Det är verkligen kul när våren kommer och det blir lite ljusare igen. Varje dag händer det något nytt, en ny blomma sticker upp ur marken och snart börjar det grönska på allvar när gräset gror och träden slår ut. Det är inte bara i naturen det händer mycket just nu. I näringslivet är det också en intensiv och härlig period. Ett säkert vårtecken är Fokus Mjölby som går av stapeln den 12 och 13 april. Missa inte tillfället att besöka mässan, över 100 utställare kommer att finnas på plats. Kommunen har också en egen monter. I montern kommer vi ha en bred representation från alla kommunens förvaltningar. Besök gärna vår monter och träffa handläggare och tjänstepersoner på kommunen. Ställ frågor, tyck till, vi är på plats för att lyssna och svara på frågor. Idag kommer utskicket huvudsakligen handla om företagsfrukosten, den nya föreningen Attraktiva Mjölby och höjd VA-taxa.

Företagsfrukost

Fyra gånger per år bjuder vi på näringslivskontoret i Mjölby kommun in till företagsfrukosten "God morgon Mjölby". Frukosten vänder sig till företagare inom alla branscher och är ett utmärkt tillfälle att nätverka och träffa kommunala representanter på plats. På varje möte tar vi upp ett aktuellt ämne. Företag kommer också få en möjlighet till att pitcha sitt företag under pitchminuten. Första frukosten ägde rum fredagen den 22 mars i Stadshusets kafeteria och dagens ämne var
bygglov. Intresset var stort och kafeterian var fylld till bredden. Johan Cöster som är chef på Samhällsbyggnadsförvaltningen berättade om det arbete som fortgår på bygglovskontoret för att förenkla bygglovsprocessen och minska handlingstiderna. Nästa frukost blir i Stadshuset den 26 april kl. 07.30-08.30 och kommer handla om upphandling.

Här hittar du mer informtaion om företagsfrukostarna:

Attraktiva Mjölby

I den nystartade ekonomiska föreningen Attraktiva Mjölby som har till uppgift att levandegöra Mjölby kommuns tätorter har två personer anställts. Peter Särud och Hanna Ajaxon. De kommer att arbeta med allt från strategisk plats- och stadsutveckling till aktiviteter och events. Kontoret kommer ligga mitt i centrum, på Kungsvägen 61. Vill du veta mer om Attraktiva Mjölby, Hanna och Peter, så kan du läsa mer här:

Vill man komma i kontakt med Attraktiva Mjölby. Varje onsdag kl. 10.00-12.00 är både Hanna och Peter på plats på kontoret och har öppet hus för alla som vill prata stads-, och platsutveckling. Dörren är öppen och kaffet är på så ta gärna en sväng förbi. Övrig tid går det jättebra att maila eller ringa för att diskutera en fråga eller boka ett möte:

Peter
E-postadress: peter@attraktivamjolby.se
Telefon: 076-003 94 22

Hanna
E-postadress: hanna@attraktivamjolby.se
Telefon: 076-003 94 26

Ny VA-taxa

Den 1 mars 2024 höjdes taxan för vatten och avlopp i Mjölby kommun.
Anläggningsavgiften, den avgift kunden betalar för att ansluta sig till det kommunala vatten och avloppsnätet, höjdes med 8 procent. Brukningsavgiften, den avgift som faktureras ut till våra kunder varje månad, höjdes med 17 procent.


Flertalet av Sveriges kommuner har på grund av inflationen drabbats av ökade kostnader de senaste åren. Kostnader som vi inte kan påverka. Mjölby kommun är inte den enda kommun som höjt sin taxa för vatten och avlopp. Sett till ökningen i procent ligger vår höjning på en liknande nivå som landets övriga kommuner som höjt sin taxa 2024.

Ansök om medel för internationell marknadsföring

Region Östergötland erbjuder aktörer inom besöksnäringen i Östergötland möjligheten att söka stöd för marknadsföringsaktiviteter som syftar till att locka fler internationella besökare till Östergötland. Som destination och besöksnäringsaktör har man möjlighet att få medfinansiering med upp till 50 % av den totala kostnaden. Ansökningar godkännes löpande. Vill du veta mer och eventuellts söka bidrag gå in på visitostergotland.se Länk till annan webbplats..

Facebook

Genom att gilla vår Facebooksida, Näringslivskontoret i Mjölby kommun Länk till annan webbplats., får du löpande uppdateringar om vad som händer i kommunens näringsliv.


Vill man diskutera en näringslivsfråga, centrumutveckling eller hitta rätt kontakt i kommunhuset så är man välkommen att kontakta oss.

Kontakt

Marie-Louise Bood, företagslots
E-post: foretagslots@mjolby.se
Telefon: 010-234 59 93

Hanna Hammarlund, näringslivschef
E-post: hanna.hammarlund@mjolby.se
Telefon: 010-234 50 11

Heléne Njord Westerling, näringslivsutvecklare
E-post: helene.njord-westerling@mjolby.se
Telefon: 010-234 51 14

Jonny Bertholdsson, näringslivsutvecklare
E-post: jonny.bertholdsson@mjolby.se
Telefon: 010-234 51 12

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?