Mjölby kommun, länk till startsidan

Nyhetsbrev mars 2024

Dummybild

Hej!

Hoppas allt är bra med er. På näringslivskontoret är det fullt upp. Just nu är det många företag som kontaktar oss. Trots att det är lite osäkra tider upplever jag att mailen och samtalen har ökat på sista tiden från företag som vill etablera sig i kommunen, befintliga företag vill expandera och rätt många vill starta ett helt nytt företag. Jag vet inte om det är solen och att vi fått fler ljusa timmar på dygnet som gjort att man som företagare blivit mer aktiv eller om det möjligen är andra faktorer som styr. Oavsett är det otroligt kul att många ser Mjölby kommun som en attraktiv plats att verka på. Företagsinformationen kommer denna gång handla om viktig information från Miljökontoret till verksamheter som arbetar med livsmedel, påminnelse om God Morgon Mjölby och lite annat ”smått och gott”.

Ny riskklassning för livsmedelsverksamhet

Livsmedelsverket inför en ny modell för riskklassning av verksamheter som hanterar livsmedel från och med 2024. Därför klassar miljökontoret i Mjölby, Boxholm och Ödeshög om alla befintliga verksamheter. Nya verksamheter som inte har riskklassats ännu kommer att klassas enligt den nya modellen.


Har du en livsmedelsverksamhet ska du snarast lämna uppgifter om din verksamhet så att Miljökontoret kan riskklassa din verksamhet enligt det nya systemet. Det gör du enklast genom Mjölby kommuns E-tjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


OBS: Att lämna in uppgifter i e-tjänsten och att få en ny riskklass kostar ingenting. Mer information om riskklassningen hittar du på här på vår hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

God morgon Mjölby

Den 22 mars klockan 07.30–08.30 är du som näringsidkare varmt välkommen till företagsfrukost i stadshuset. Som deltagare får du ta del av aktuella ämnen över en trevlig frukost. Du har möjlighet att knyta kontakter och hålla dig informerad om vad som är på gång i Mjölby.


Dagens ämne är bygglov och frukosten gästas av samhällsbyggnadskontorets förvaltningschef Johan Cöster, kommundirektör Andreas Capilla, kommunstyrelsens ordförande Cecilia Burenby och näringslivschef Hanna Hammarlund.


Anmälan görs till: helene.njord-westerling@mjolby.se
Sista dag för anmälan är den 19 mars. Antalet platser är begränsat så vänta inte, anmäl er redan nu för att säkra en plats.


Mer info finns här på vår webbplats:

Fokus Mjölby

Fokus Mjölby, årets största och viktigaste näringslivsevent under 2024 för företagarna i Mjölby, Boxholm och Ödeshög.


Med närmare 70 utställare som bokat monter på mässan börjar det bli hög tid att anmäla sig om man vill delta som utställare.


Mässan går av stapeln fredag och lördag den 12–13 april i Pro Train Arena. Alla företagare i Mjölby, Boxholm och Ödeshögs kommun är välkomna att delta som utställare. Ni kan läsa mer om mässan på Fokus Mjölbys hemsida Länk till annan webbplats..

Almi-dagen

Kom, bli inspirerad, nätverka, träffa Almi och lyssna på hur de kan hjälpa ditt företag att utvecklas. Entreprenör och affärsängeln Gustav Stenbäck är gäst och bjuder på en inspirationsföreläsning fylld med mycket energi och humor där temat är framtidstro och förändringskraften i hållbarhetsfrågorna.


Tid: Fredagen den 22 mars klockan 9–13. Fika serveras från klockan 08.30 och dagen avslutas med gemensam lunch.

Plats: Platinumcars Arena, Ektorpsgatan 1 i Norrköping.


Deltagandet är kostnadsfritt, men 300 kr om avanmälan inte kommit in senast dagen innan.


Du kan läsa mer och anmäla dig här Länk till annan webbplats..

Framtidsdag – utvecklingsvägar för lantbruksföretaget

Det blir en fullspäckad dag med inspiration för teknik- och affärsutveckling i lantbruksföretaget. Allt för att ge fortsatt kraft åt lantbruksföretagens lönsamhet och därmed lantbrukets samhällsviktiga utveckling.


Tid: Tisdagen den 26 mars klockan 09.30–15.45 (anmälan stänger 19 mars klockan 12)
Plats: Slätten, Klustervägen 11, 585 76 Vreta Kloster


Läs mer om programmet och anmäl er här Länk till annan webbplats..

Var vaksam när du säljer eller avvecklar ditt företag

Står du inför beslutet att sälja eller avveckla ditt företag? Tänk då på att vara extra vaksam på vilket företag du gör affärer med. Det finns företag på marknaden som erbjuder sig att köpa ditt företag eller hjälpa dig att avveckla det. Bakom en till synes respektabel fasad kan ett företag med brottsligt uppsåt dölja sig. Och det är lätt att bli bedragen.


Bolagsverket Länk till annan webbplats. och Ekobrottsmyndigheten Länk till annan webbplats. hittar du bra information på hur du undviker att bli lurad.

Facebook

Genom att gilla vår Facebooksida, Näringslivskontoret i Mjölby kommun Länk till annan webbplats., får du löpande uppdateringar om vad som händer i kommunens näringsliv.


Vill man diskutera en näringslivsfråga, centrumutveckling eller hitta rätt kontakt i kommunhuset så är man välkommen att kontakta oss.

Gruppbild på näringslivskontoret

Kontakt

Marie-Louise Bood, företagslots
E-post: foretagslots@mjolby.se
Telefon: 010-234 59 93

Hanna Hammarlund, näringslivschef
E-post: hanna.hammarlund@mjolby.se
Telefon: 010-234 50 11

Heléne Njord Westerling, näringslivsutvecklare
E-post: helene.njord-westerling@mjolby.se
Telefon: 010-234 51 14

Jonny Bertholdsson, näringslivsutvecklare
E-post: jonny.bertholdsson@mjolby.se
Telefon: 010-234 51 12

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?