Mjölby kommun, länk till startsidan
« Tillbaka till Lediga jobb

Sommarvikarier till omsorgs- och socialförvaltningen

Om arbetsplatsen

Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med cirka 28 400 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på vårdboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2500 medarbetare hjälper, stöttar och servar människor på ett eller annat sätt under hela deras liv. Vill du också bli en av oss?

Har du fyllt 18 år och vill ha ett utvecklande och roligt sommarjobb som skapar plats för livsglädje? Omsorgs- och socialförvaltningen söker nu vikarier till våra olika verksamheter inför vår och sommaren 2023.

Omsorgs- och socialförvaltningen har ett tydligt uppdrag - vi finns till för människor. Utveckling och trygghet i vardagen är vår drivkraft. Vår gemensamma målbild är att skapa bra välfärdstjänster för alla. Det förutsätter ett stort och kunnigt engagemang. Likaså modiga insatser på innovativ teknik i framkant.

Arbetsuppgifter

Omsorgsarbetet är ett omväxlande, roligt och spännande arbete där du ger stöd och hjälp till människor i sin vardag. Vi har flera olika verksamheter som du kan välja att arbeta inom;

- Hemtjänst
- Socialpsykiatrin
- Korttidsboende/rehabilitering
- Gruppboende och korttidsboende LSS
- Personligt utformat stöd
- Vårdboende äldreomsorg

Din arbetsdag kommer vara fylld med arbetsuppgifter som huvudsakligen består av att utifrån individuella behov ge stöd och service samt omvårdnad till våra kunder. Det kan innebära till exempel hjälp med hygien, medicinhantering, matlagning och rehabträning. Det handlar även om att genom olika aktiviteter skapa livsglädje och motivation hos våra kunder genom till exempel promenader och utflykter.

Personligt utformat stöd är ett bistånd som kan beviljas för personer som omfattas av LSS-personkrets och som bor i ordinärt boende. Det kan bli aktuellt då det inte är lämpligt eller inte fungerar med ordinär hemtjänst eller där LSS-insatser inte är tillämpbara, exempelvis personlig assistans. Här förekommer även dygnspass med jourtjänstgöring.

Korttidsboende/rehabilitering är en form av vårdboende för en begränsad tid. Anledningen kan vara att personen behöver extra hjälp och stöttning efter en sjukhusvistelse, avlasta anhöriga, behöver rehabilitering i form av medicinska och/eller fysiska åtgärder såsom träning, för att klara sig själv hemma eller i väntan på en permanent plats på ett vårdboende. Här förekommer också vård i livets slutskede.

Arbetet genomförs ibland tillsammans med dina kollegor och ibland ensam. Du kommer att arbeta enligt ett schema med antingen dag, kvälls- och helgarbete eller natt- och helgarbete.

Under sommaren har vi två semesterperioder. Det är en fördel om du kan arbeta båda perioderna. Första perioden ligger vecka 25-28 och andra perioden vecka 29-32.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har genomfört en gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat inom vård och omsorg, men även du som inte har erfarenhet är varmt välkommen att söka.

Då vi enligt lag är skyldiga att dokumentera vårt arbete är det av stor vikt att du kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift samt har god datavana. Inom vissa verksamheter krävs även B-körkort för manuell växellåda.

Som person är du engagerad, lyhörd, ansvarsfull och empatisk. Du trivs i mötet med andra människor och har god samarbetsförmåga.

Om du kallas till intervju ska du ta med dig legitimation och betyg, arbetsgivarintyg eller tjänstgöringsintyg från tidigare arbetsgivare samt kontaktuppgifter till aktuell referens.

Vi erbjuder dig som ny vikarie hos oss en individuell introduktionsplan som är anpassad efter dina och verksamhetens behov. För oss är det viktigt att ge dig rätt förutsättningar så du känner trygghet i din yrkesroll. Hos oss finns det även stora möjligheter att få fortsätta som vikarie även under hösten och även kunna pröva olika verksamheter inom omsorgs- och socialförvaltningen.

Vidare har du möjlighet att välja om du vill arbeta enligt en månadsanställning eller som timvikarie.

Anställningen

AnställningsformSommarjobb / Säsongsanställning
OmfattningHeltid / deltid Heltid/deltid
Antal tjänster250
TillträdeTillträde enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum 2023-08-13
Referensnummer C129833

Kontakt

Kontaktperson

Elisabeth Svensson Enhetschef Planeringsenheten 010 - 234 51 26 elisabeth.svensson@mjolby.se
Madelene Ekström Bemanningsassistent 010 - 234 58 59 madelene.ekstrom@mjolby.se

Facklig företrädare

Marie Särud Kommunal 010 - 442 86 70 marie.sarud@kommunal.se

Övrigt

Vår kommun är expansiv med cirka 28 400 invånare. Vi har nära till varandra och nära till resten av världen, kommunikationerna är utmärkta. Mjölby kommuns vision sammanfattas i en slogan: Världsvan och hemkär. Världsvan står för öppenhet, nytänkande, vilja att växa och tro på framtiden. Hemkär står för stolthet och glädje över hembygden. Hos oss är det enkelt att leva ett gott liv.

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?