Utbildning och barnomsorg

I Mjölby kommun strävar vi ständigt efter hög kvalitet i förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning. Vår ambition är en modern pedagogik där var och en blir sedd och hörd och där verksamheten passar individens behov.

 • Nu går det att söka plats till Sörby förskola


  Just nu pågår bygget av Sörby förskola. Planerad start är i augusti 2020. Det går nu att söka plats till Sörby förskola från och med augusti 2020.

  Publicerad: 13 januari 2020
 • Ny maxtaxa för förskola och fritids 2020


  Inkomsttaket indexregleras en gång per år av Skolverket, vilket gör att avgiften höjs något varje år. Från och med 1 januari 2020 höjs inkomsttaket för maxtaxan till 49 280 kronor.

  Publicerad: 9 december 2019
 • Mjölby topprankad som skolkommun!


  Friska lärare och hög andel elever som fullföljer gymnasiet gör Mjölby till en topprankad skolkommun när Lärarförbundet rangordnar landets alla kommuner. Mjölby kommun ligger på 24:e plats av 290 och ...

  Publicerad: 17 oktober 2019
 • Invigning av Måndalens förskola


  Förskolebarn, personal och politiker samlades under måndagsförmiddagen för att inviga Måndalens förskola. Förskolan, som har plats för ungefär 120 barn, är välbehövd då kommunens befolkning växer i hö...

  Publicerad: 19 augusti 2019

Lämna in klagomål och synpunkter - så här gör du!

Har du synpunkter på hur kommunen hanterar ett ärende i ditt barns skola, idéer om hur fritidshemmens verksamhet kan bli bättre, eller vill du framföra ett klagomål gällande en förskola? Kommunen har en gemensam synpunkts- och klagomålshantering där du kan skriva in ditt ärende. Länk till ett webbformuläret finns nedan. Ärendet kan gälla något som berör utbildingnämndens verksamhetsområde, eller något som ligger inom något av kommunens andra ansvarsområden.

Synpunkter och felanmälan

Information om skolfastigheter

Nu finns det information om skollokaler här på webben. Under fliken Skolfastigheter kan du läsa om nya förskolor och skolbyggnader, och om andra pågående lokalprojekt inom utbildningsnämndens verksamheter. 

Student, nyutexad eller bara sugen på att byta jobb?

Mjölby kommun rekryterar ständigt ny personal till våra förskolor, skolor och fritidshem. Information om hur du gör för att arbeta som vikarie, eller vad vi kan erbjuda studenter och nyutexaminerade lärare finns under fliken i Student eller nyutexaminerad .

Kontakt

Utbildningsförvaltningen

utbildning@mjolby.se


Utbildningschef

Christer Lordh
Telefon: 0142-851 46

christer.lordh@mjolby.se


Verksamhetschef för förskola

Stefan Nilsson Ekvall
Telefon:

stefan.nilssonekvall@mjolby.se

 

Verksamhetschef för grundskola

Karl-Johan Sjödin
Telefon: 0142-857 00

karl-johan.sjodin@mjolby.se