Mjölby kommun, länk till startsidan

Program för Smaklabbet 2025

Välkommen till Smaklabbet – en tillfällig arena för mat, innovation och hållbarhet mitt i centrala Väderstad. På den här sidan hittar du hela programmet för sommaren 2025.

Smaklabbet håller öppet i centrala Väderstad mellan den 21 juli till 17 augusti. Du hittar oss mitt i samhället – nära caféer, butiker och restauranger. Det är fri entré och öppet alla dagar mellan klockan 11–16. Kom förbi och upplev smaktester, utställningar och aktiviteter för hela familjen.

Förbokning av gratis föreläsningar

Föreläsningarna är gratis men har begränsat antal platser och behöver. Biljetter bokas via Billetto. Du hittar alla våra föreläsningar via vår evenemangssida: Evenemang för Smaklabbet, Billetto. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Programmet uppdateras löpande.

Öppettider: 11–16 alla dagar
Kostnad: Fri entré
Plats: Vallsbergsvägen 8, 59636 Väderstad

 

Måndag 21 juli:

  • 11.00
    Invigning av Smaklabbet
    Smaklabbet invigs.
  • 13.00–13.45
    Föreläsning: Från smedjan i Väderstad till en världsledande industri med Bo Stark, Väderstad AB
    Hur påverkar lantbrukstekniken maten på våra tallrikar? Och hur föds ett företag som förändrar förutsättningarna för hur vi odlar vår mat? Bo Stark, försäljningschef och son till grundarna av Väderstad AB, berättar om företagets resa från en liten smedja till en global aktör som bidrar till mer effektiv och hållbar livsmedelsproduktion världen över. En föreläsning om innovation, mod och hur tekniken bakom maten vi äter har utvecklats genom generationer.

    Föreläsningen är kostnadsfri. Begränsat antal platser. Biljetter bokas via Billetto.
    Från smedjan i Väderstad till en världsledande industri med Bo Stark, Väderstad AB Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  • 14.00–15.00
    Föreläsning: Bland drönare, robotar, sensorer, AI och rymdteknik – vet du hur din mat produceras? med Per Frankelius och Karolina Muhrman, Agtech Sweden
    Oavsett vad du äter är vi alla beroende av lantbruk för att få mat på tallriken. Lantbruket är idag en av väldens mest högteknologiska branscher och mycket av den teknik som utvecklats kan lösa flera hållbarhetsproblem. Per Frankelius och Karolina Muhrman, båda forskare vid Linköpings universitet ansvarar för en av Sveriges största innovationsplattformar, Agtech Sweden, som arbetar med innovation och teknikutveckling för ett hållbart lantbruk. Under föredraget tas du med på en resa genom matproduktionens historia till framtiden. Frågor om hållbarhet varvas med beskrivning av tekniskt lösningar du inte visste fanns.

    Föreläsningen är kostnadsfri. Begränsat antal platser. Biljetter bokas via Billetto.
    Bland drönare, robotar, sensorer, AI och rymdteknik – vet du hur din mat produceras? med Per Frankelius och Karolina Muhrman, Agtech Sweden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  • Smaktester
    Smaka på framtidens mat och utforska nya livsmedelsprodukter i våra smaktester. Din upplevelse och dina intryck är värdefulla – genom att svara på några korta frågor efter testet hjälper du till att ge företag viktig feedback i deras utvecklingsarbete.
  • Utställningar
    Lär dig mer om mat, testa dina sinnen i haptiska smaktester och se hur en skollunch kan se ut år 2060. Vid våra visualiseringsbord kan du utforska både matens klimatpåverkan och hur naturens ekosystem hänger ihop i en känslig väv. Du får också lära dig mer om hela livsmedelskedjan – från jord till bord och tillbaka.
  • Smaklabbet Junior
    Lek, pyssla och lär dig mer om mat! I Smaklabbet Junior finns roliga aktiviteter för barn i alla åldrar – varje dag. Här får barnen utforska maten med både händerna och huvudet.

Tisdag 22 juli:

  • Smaktester
    Smaka på framtidens mat och bidra med din åsikt i våra smaktester.
  • Utställningar
    Lär dig mer om mat, klimat och ekosystem i våra interaktiva utställningar.
  • Smaklabbet Junior
    Lek, pyssla och upptäck matens värld i Smaklabbet Junior – varje dag!

Onsdag 23 juli:

  • 14.00-14.45
    Föreläsning: Hur bygger man ett starkt livsmedelsföretag mitt i Väderstad? med Mathias Cah, Marcuskräftan
    Möt Mathias Cah, vd och ägare av Marcuskräftan, som berättar om sin resa från småskalig livsmedelsproduktion till etablerat varumärke med smak, hållbarhet och lokalt engagemang i fokus.

    Föreläsningen är kostnadsfri men behöver förbokas. Begränsat antal platser. Mer information kommer.
  • Smaktester
    Smaka på framtidens mat och bidra med din åsikt i våra smaktester.
  • Utställningar
    Lär dig mer om mat, klimat och ekosystem i våra interaktiva utställningar.
  • Smaklabbet Junior
    Lek, pyssla och upptäck matens värld i Smaklabbet Junior – varje dag!

Torsdag 24 juli:

  • Smaktester
    Smaka på framtidens mat och bidra med din åsikt i våra smaktester.
  • Utställningar
    Lär dig mer om mat, klimat och ekosystem i våra interaktiva utställningar.
  • Smaklabbet Junior
    Lek, pyssla och upptäck matens värld i Smaklabbet Junior – varje dag!

Fredag 25 juli:

  • 12.00–12.45
    Föreläsning: Hur mat och hållbarhet hänger ihop med Victoria Voss
    Hur kan vi ändra våra matvanor så att de livsmedel vi väljer är bra för både oss och vår planet? Det är huvudfrågan som miljövetaren Victoria Voss fokuserat på i sin forskning, och numera i sin roll som hållbarhetschef på Kavli. Victoria har verkat inom EAT Foundation och Stockholm Resilience Centre vid Stockholms Universitet, och är författare till böckerna Eat Good: recept som förändrar världen (tillsammans med Johan Rockström) och Göra Gott: kokbok för unga miljöhjältar (tillsammans med Malin Landqvist). I sin föreläsning presenterar Victoria den senaste forskningen inom hållbar mat på ett sätt som är lätt att förstå, oavsett bakgrund.

    Föreläsningen är kostnadsfri. Begränsat antal platser. Biljetter bokas via Billetto.
    Hur mat och hållbarhet hänger ihop med Victoria Voss Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  • Smaktester
    Smaka på framtidens mat och bidra med din åsikt i våra smaktester.
  • Utställningar
    Lär dig mer om mat, klimat och ekosystem i våra interaktiva utställningar.
  • Smaklabbet Junior
    Lek, pyssla och upptäck matens värld i Smaklabbet Junior – varje dag!

Lördag 26 juli:

  • 11.00
    Föreställning med SjörövarFrida
    SjörövarFrida åker tur och retur över havet på skeppet Panthalon, gjord av pantflaskor. Med ett cykelhjul till roder, gamla lakan som segel och gitarren som paddel, tar SjörövarFrida med barnen på upptäktsfärd med miljön som tema. Under resorna (som annars lätt blir långtråkig för SjörövarFrida som låter något av barnen styra skeppet) tar hon fram gitarren och gastar välkända sånger.

    Föreställningen är kostnadsfri. Begränsat antal platser. Biljetter bokas via Billetto.
    Föreställning med SjörövarFrida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  • 14.00
    Familjequiz med tema mat
    Frida Knutsson håller i ett familjequiz med tema mat. Passar barn och vuxna i alla åldrar.

    Quizet är kostnadsfritt. Begränsat antal platser. Biljetter bokas via Billetto.
    Familjequiz med tema mat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  • Smaktester
    Smaka på framtidens mat och bidra med din åsikt i våra smaktester.
  • Utställningar
    Lär dig mer om mat, klimat och ekosystem i våra interaktiva utställningar.
  • Smaklabbet Junior
    Lek, pyssla och upptäck matens värld i Smaklabbet Junior – varje dag!

Söndag 27 juli:

  • Smaktester
    Smaka på framtidens mat och bidra med din åsikt i våra smaktester.
  • Utställningar
    Lär dig mer om mat, klimat och ekosystem i våra interaktiva utställningar.
  • Smaklabbet Junior
    Lek, pyssla och upptäck matens värld i Smaklabbet Junior – varje dag!

Öppettider: 11–16 alla dagar
Kostnad: Fri entré
Plats: Vallsbergsvägen 8, 59636 Väderstad

 

Måndag 28 juli:

  • Smaktester
    Smaka på framtidens mat och utforska nya livsmedelsprodukter i våra smaktester. Din upplevelse och dina intryck är värdefulla – genom att svara på några korta frågor efter testet hjälper du till att ge företag viktig feedback i deras utvecklingsarbete.
  • Utställningar
    Lär dig mer om mat, testa dina sinnen i haptiska smaktester och se hur en skollunch kan se ut år 2060. Vid våra visualiseringsbord kan du utforska både matens klimatpåverkan och hur naturens ekosystem hänger ihop i en känslig väv. Du får också lära dig mer om hela livsmedelskedjan – från jord till bord och tillbaka.
  • Smaklabbet Junior
    Lek, pyssla och lär dig mer om mat! I Smaklabbet Junior finns roliga aktiviteter för barn i alla åldrar – varje dag. Här får barnen utforska maten med både händerna och huvudet.

Tisdag 29 juli:

  • Smaktester
    Smaka på framtidens mat och bidra med din åsikt i våra smaktester.
  • Utställningar
    Lär dig mer om mat, klimat och ekosystem i våra interaktiva utställningar.
  • Smaklabbet Junior
    Lek, pyssla och upptäck matens värld i Smaklabbet Junior – varje dag!

Onsdag 30 juli:

  • Smaktester
    Smaka på framtidens mat och bidra med din åsikt i våra smaktester.
  • Utställningar
    Lär dig mer om mat, klimat och ekosystem i våra interaktiva utställningar.
  • Smaklabbet Junior
    Lek, pyssla och upptäck matens värld i Smaklabbet Junior – varje dag!

Torsdag 31 juli:

  • Smaktester
    Smaka på framtidens mat och bidra med din åsikt i våra smaktester.
  • Utställningar
    Lär dig mer om mat, klimat och ekosystem i våra interaktiva utställningar.
  • Smaklabbet Junior
    Lek, pyssla och upptäck matens värld i Smaklabbet Junior – varje dag!

Fredag 1 augusti:

  • 14.00–14.30
    Föreläsning: Jag köper svenskt, räcker inte det? med Anna Jamieson
    Hur hänger kött, klimat och biologisk mångfald ihop? Vad innebär naturbeteskött och vilken roll spelar våra betesdjur för ett hållbart jordbruk? Det här är några av frågorna som tas upp i föreläsningen med Anna Jamieson, verksamhetsledare för Naturbeteskött i Sverige.

    Föreläsningen är kostnadsfri. Begränsat antal platser. Biljetter bokas via Billetto.
    Jag köper svenskt, räcker inte det? med Anna Jamieson Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  • Smaktester
    Smaka på framtidens mat och bidra med din åsikt i våra smaktester.
  • Utställningar
    Lär dig mer om mat, klimat och ekosystem i våra interaktiva utställningar.
  • Smaklabbet Junior
    Lek, pyssla och upptäck matens värld i Smaklabbet Junior – varje dag!

Lördag 2 augusti:

  • Smaktester
    Smaka på framtidens mat och bidra med din åsikt i våra smaktester.
  • Utställningar
    Lär dig mer om mat, klimat och ekosystem i våra interaktiva utställningar.
  • Smaklabbet Junior
    Lek, pyssla och upptäck matens värld i Smaklabbet Junior – varje dag!

Söndag 3 augusti:

  • 14.00–14.30
    Föreläsning: Tomatdagboken – föreläsning och signering med Andreas och Helena Norlén
    Vad är en tomatgardin och hur stor är en lagom stor kruka? Här berättar Andreas och Helena Norlén, med en stor portion humor och ödmjukhet, om sina erfarenheter av tomatodling. Många är de vedermödor en tomatodlare kan råka ut för, från pistillröta och brända blad till lömska larver och oväntade järnnätter. Paret Norlén delar generöst med sig av sina bästa tomatrecept och anekdoter kring både kulturhistoria och sin egen högst personliga tomatresa.

    Efter föreläsningen, klockan 15.30, finns det möjlighet att köpa Tomatdagboken och få den signerad av Andreas och Helena utanför Magasinet Kråkeryd (Folkungavägen 23, Väderstad).

    Föreläsningen är kostnadsfri. Begränsat antal platser. Biljetter bokas via Billetto.
    Tomatdagboken – föreläsning och signering med Andreas och Helena Norlén Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  • Smaktester
    Smaka på framtidens mat och bidra med din åsikt i våra smaktester.
  • Utställningar
    Lär dig mer om mat, klimat och ekosystem i våra interaktiva utställningar.
  • Smaklabbet Junior
    Lek, pyssla och upptäck matens värld i Smaklabbet Junior – varje dag!

Öppettider: 11–16 alla dagar
Kostnad: Fri entré
Plats: Vallsbergsvägen 8, 59636 Väderstad

 

Måndag 4 augusti,
Temadag krisodling och hemberedskap:

  • 11.00–16.00
    Workshop för barn: Starta din egen krisodling!

    Vad behöver vi om maten tar slut i affären? I den här workshopen får du plantera ett frö att ta med hem – ett första steg mot din egen krisodling. Vi pratar om hur man kan odla själv, varför det är smart att kunna och vad som behövs för att växter ska trivas. Passar nyfikna barn från ca 3 år och uppåt.
  • 11.30–12.30
    Föreläsning: Odla dig ur krisen med Farbror Grön – Johannes Wätterbäck
    Föreläsningen Odla dig ur krisen handlar om att odla utifrån ett krisperspektiv. Fokus ligger dels på att tänka kris och vad man kan behöva ha i buffert, och odlingsmässigt att så vid flera tidpunkter helt utan värme eller växtbelysning och under hela året. Vad ska vi satsa på för grödor, vilka ger bäst avkastning, hur gör vi vår egen gödsel, hur lagrar vi grödorna och hur skyddar vi växterna? Föreläsningen tar även upp hur man kan samplantera och om att odla mycket på liten yta.

    Föreläsningen är kostnadsfri. Begränsat antal platser. Biljetter bokas via Billetto.
    Odla dig ur krisen med Farbror Grön – Johannes Wätterbäck Länk till annan webbplats.
  • 14.00–15.00
    Föreläsning: Så klarar du dig om krisen kommer
    Vilken mat ska du ha i din krislåda? Mjölby kommuns säkerhetsavdelning visar en krislåda som hjälper dig att klara dig i upp till en vecka vid till exempel ett längre strömavbrott. Få konkreta tips på hur du förbereder dig – både enkelt och smart.

    Föreläsningen är kostnadsfri. Begränsat antal platser. Biljetter bokas via Billetto.
    Så klarar du dig om krisen kommer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  • Smaktester
    Smaka på framtidens mat och utforska nya livsmedelsprodukter i våra smaktester. Din upplevelse och dina intryck är värdefulla – genom att svara på några korta frågor efter testet hjälper du till att ge företag viktig feedback i deras utvecklingsarbete.
  • Utställningar
    Lär dig mer om mat, testa dina sinnen i haptiska smaktester och se hur en skollunch kan se ut år 2060. Vid våra visualiseringsbord kan du utforska både matens klimatpåverkan och hur naturens ekosystem hänger ihop i en känslig väv. Du får också lära dig mer om hela livsmedelskedjan – från jord till bord och tillbaka.
  • Smaklabbet Junior
    Lek, pyssla och lär dig mer om mat! I Smaklabbet Junior finns roliga aktiviteter för barn i alla åldrar – varje dag. Här får barnen utforska maten med både händerna och huvudet.

Tisdag 5 augusti:

  • Smaktester
    Smaka på framtidens mat och bidra med din åsikt i våra smaktester.
  • Utställningar
    Lär dig mer om mat, klimat och ekosystem i våra interaktiva utställningar.
  • Smaklabbet Junior
    Lek, pyssla och upptäck matens värld i Smaklabbet Junior – varje dag!

Onsdag 6 augusti:

  • Smaktester
    Smaka på framtidens mat och bidra med din åsikt i våra smaktester.
  • Utställningar
    Lär dig mer om mat, klimat och ekosystem i våra interaktiva utställningar.
  • Smaklabbet Junior
    Lek, pyssla och upptäck matens värld i Smaklabbet Junior – varje dag!

Torsdag 7 augusti:

  • 11.30–12.00
    Föreläsning: Hur smakar insekter? med insektskocken Ola Albrektsson
    Två miljarder människor i världen äter redan insekter – hur kan vi i Sverige ta efter? Ola Albrektsson, känd från TV och radio, berättar om sin resa som insektskock och delar med sig av tankar, tips och recept på allt från syrsmjöl till mjölmaskfärs. En inspirerande föreläsning om nya smaker och hållbar mat för framtiden.

    Föreläsningen är kostnadsfri. Begränsat antal platser. Biljetter bokas via Billetto.
    Hur smakar insekter? med insektskocken Ola Albrektsson Länk till annan webbplats.
  • 13.30–14.00
    Föreläsning: Hur smakar insekter? med Ola Albrektsson, insektskock
    Två miljarder människor i världen äter redan insekter – hur kan vi i Sverige ta efter? Ola Albrektsson, känd från TV och radio, berättar om sin resa som insektskock och delar med sig av tankar, tips och recept på allt från syrsmjöl till mjölmaskfärs. En inspirerande föreläsning om nya smaker och hållbar mat för framtiden.

    Föreläsningen är kostnadsfri. Begränsat antal platser. Biljetter bokas via Billetto.
    Hur smakar insekter? med insektskocken Ola Albrektsson Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  • Smaktester
    Smaka på framtidens mat och bidra med din åsikt i våra smaktester.
  • Utställningar
    Lär dig mer om mat, klimat och ekosystem i våra interaktiva utställningar.
  • Smaklabbet Junior
    Lek, pyssla och upptäck matens värld i Smaklabbet Junior – varje dag!

Fredag 8 augusti:

  • Smaktester
    Smaka på framtidens mat och bidra med din åsikt i våra smaktester.
  • Utställningar
    Lär dig mer om mat, klimat och ekosystem i våra interaktiva utställningar.
  • Smaklabbet Junior
    Lek, pyssla och upptäck matens värld i Smaklabbet Junior – varje dag!

Lördag 9 augusti:

  • 14.00–14.30
    Föreläsning: Ägg - kökets viktigaste råvara! med Marie Lönneskog Hogstadius

    Ägg är självklara men ibland osynliga. Vi synar äggets egenskaper, äggets betydelse för svensk beredskap och provsmakar en av vårens TikTok-succéer. Hör Svenska Äggs verksamhetsledare Marie Lönneskog Hogstadius berätta om både det det du visste och inte visste om ägg.

    Föreläsningen är kostnadsfri. Begränsat antal platser. Biljetter bokas via Billetto.
    Ägg - kökets viktigaste råvara! med Marie Lönneskog Hogstadius Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  • Smaktester
    Smaka på framtidens mat och bidra med din åsikt i våra smaktester.
  • Utställningar
    Lär dig mer om mat, klimat och ekosystem i våra interaktiva utställningar.
  • Smaklabbet Junior
    Lek, pyssla och upptäck matens värld i Smaklabbet Junior – varje dag!

Söndag 10 augusti:

  • Smaktester
    Smaka på framtidens mat och bidra med din åsikt i våra smaktester.
  • Utställningar
    Lär dig mer om mat, klimat och ekosystem i våra interaktiva utställningar.
  • Smaklabbet Junior
    Lek, pyssla och upptäck matens värld i Smaklabbet Junior – varje dag!

Öppettider: 11–16 alla dagar
Kostnad: Fri entré
Plats: Vallsbergsvägen 8, 59636 Väderstad

 

Måndag 11 augusti:

  • Smaktester
    Smaka på framtidens mat och utforska nya livsmedelsprodukter i våra smaktester. Din upplevelse och dina intryck är värdefulla – genom att svara på några korta frågor efter testet hjälper du till att ge företag viktig feedback i deras utvecklingsarbete.
  • Utställningar
    Lär dig mer om mat, testa dina sinnen i haptiska smaktester och se hur en skollunch kan se ut år 2060. Vid våra visualiseringsbord kan du utforska både matens klimatpåverkan och hur naturens ekosystem hänger ihop i en känslig väv. Du får också lära dig mer om hela livsmedelskedjan – från jord till bord och tillbaka.
  • Smaklabbet Junior
    Lek, pyssla och lär dig mer om mat! I Smaklabbet Junior finns roliga aktiviteter för barn i alla åldrar – varje dag. Här får barnen utforska maten med både händerna och huvudet.

Tisdag 12 augusti:

  • Smaktester
    Smaka på framtidens mat och bidra med din åsikt i våra smaktester.
  • Utställningar
    Lär dig mer om mat, klimat och ekosystem i våra interaktiva utställningar.
  • Smaklabbet Junior
    Lek, pyssla och upptäck matens värld i Smaklabbet Junior – varje dag!

Onsdag 13 augusti:

  • 14.00–15.00
    Föreläsning: Fri skollunch för bättre folkhälsa? med Eva Appelqvist och Gunilla Martinsson från Måltid Sverige
    I Sverige har vi fria skolmåltider – men hur kan de bli en del av undervisningen? Eva Appelqvist och Gunilla Martinsson från Måltid Sverige delar med sig av forskning, erfarenheter och konkreta tips på måltidspedagogik.

    Efter föreläsningen intervjuas Marie Juberg, kock från måltidsservice i Mjölby kommun och vinnare av tävlingen "Sveriges hållbaraste bröd 2023". Hon bjuder också publiken på sitt prisbelönta och svinnsmarta bröd.

    Föreläsningen är kostnadsfri. Begränsat antal platser. Biljetter bokas via Billetto.
    Fri skollunch för bättre folkhälsa? med Eva Appelqvist och Gunilla Martinsson från Måltid Sverige Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  • Smaktester
    Smaka på framtidens mat och bidra med din åsikt i våra smaktester.
  • Utställningar
    Lär dig mer om mat, klimat och ekosystem i våra interaktiva utställningar.
  • Smaklabbet Junior
    Lek, pyssla och upptäck matens värld i Smaklabbet Junior – varje dag!

Torsdag 14 augusti:

  • 14.00–15.00
    Föreläsning:
    Mat för liv och lust – hur blir måltiden en stund att se fram emot för seniorer? med Eva Appelqvist och Gunilla Martinsson från Måltid Sverige
    Vad behövs på tallriken, vad är matmiljö och hur spelar den in? Hur kan måltiden bli något att längta till – även högre upp i åldrarna? Eva Appelqvist och Gunilla Martinsson från Måltid Sverige berättar om hur mat, miljö och bemötande påverkar måltidsupplevelsen för äldre.

    Efter föreläsningen intervjuas Ann-Margreth Lindén, kock från måltidsservice i Mjölby kommun och vinnare av tävlingen "Årets Seniorkock 2023". Hon bjuder också publiken på sin vinnande potatisrätt från tävlingen.

    Föreläsningen är kostnadsfri. Begränsat antal platser. Biljetter bokas via Billetto.
    Mat för liv och lust – hur blir måltiden en stund att se fram emot för seniorer? med Eva Appelqvist och Gunilla Martinsson från Måltid Sverige Länk till annan webbplats.
  • Smaktester
    Smaka på framtidens mat och bidra med din åsikt i våra smaktester.
  • Utställningar
    Lär dig mer om mat, klimat och ekosystem i våra interaktiva utställningar.
  • Smaklabbet Junior
    Lek, pyssla och upptäck matens värld i Smaklabbet Junior – varje dag!

Fredag 15 augusti:

  • 11.30–12.00
    Föreläsning: Hur äter vi i framtiden? med Richard Tellström
    Måltidshistorikern, författare och docenten Richard Tellström berättar om hur nya måltidsvanor och värderingar formar vår matkultur – och varför vissa framtidslivsmedel lyckas medan andra försvinner.

    Föreläsningen är kostnadsfri. Begränsat antal platser. Biljetter bokas via Billetto.
    Hur äter vi i framtiden? med Richard Tellström Länk till annan webbplats.
  • 13.30–14.00
    Föreläsning: Hur äter vi i framtiden? med Richard Tellström
    Måltidshistorikern, författare och docenten Richard Tellström berättar om hur nya måltidsvanor och värderingar formar vår matkultur – och varför vissa framtidslivsmedel lyckas medan andra försvinner.

    Föreläsningen är kostnadsfri. Begränsat antal platser. Biljetter bokas via Billetto.
    Hur äter vi i framtiden? med Richard Tellström Länk till annan webbplats.
  • Smaktester
    Smaka på framtidens mat och bidra med din åsikt i våra smaktester.
  • Utställningar
    Lär dig mer om mat, klimat och ekosystem i våra interaktiva utställningar.
  • Smaklabbet Junior
    Lek, pyssla och upptäck matens värld i Smaklabbet Junior – varje dag!

Lördag 16 augusti:

  • Smaktester
    Smaka på framtidens mat och bidra med din åsikt i våra smaktester.
  • Utställningar
    Lär dig mer om mat, klimat och ekosystem i våra interaktiva utställningar.
  • Smaklabbet Junior
    Lek, pyssla och upptäck matens värld i Smaklabbet Junior – varje dag!

Söndag 17 augusti:

  • Smaktester
    Smaka på framtidens mat och bidra med din åsikt i våra smaktester.
  • Utställningar
    Lär dig mer om mat, klimat och ekosystem i våra interaktiva utställningar.
  • Smaklabbet Junior
    Lek, pyssla och upptäck matens värld i Smaklabbet Junior – varje dag!

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?