Mjölby kommun, länk till startsidan

Bibliotek

I kommunen finns fyra folkbibliotek som är belägna i Mjölby, Mantorp, Skänninge och Väderstad. Biblioteket har en egen webbsida - Götabiblioteken.

Öppettider på biblioteken

På bibliotekets webbplats Götabiblioteken hittar du öppettiderna till våra bibliotek.

Information om biblioteket

På Götabiblioteken kan du, förutom att se våra aktuella öppettider, kan ta del av våra aktiviteter, söka böcker, reservera, låna om och hitta kontaktuppgifter.

Götabiblioteken är ett samarbete mellan Regionbibliotek Östergötland, de tretton östgötakommunerna samt Tranås kommun. Samarbetet innebär bland annat en gemensam bibliotekskatalog och en gemensam webb.

Skaffa ett lånekort

På Götabibliotekens webb kan du fylla i ett formulär för att skaffa ett bibliotekskort som gäller på alla folkbibliotek i Östergötland och Tranås. Bibliotekskortet är gratis. För att kunna nyttja bibliotekets tjänster fullt ut krävs att du inom 30 dagar besöker något av biblioteken och hämtar ut ditt bibliotekskort.

Har du haft ett bibliotekskort tidigare kan du inte använda formuläret. Besök biblioteket så hjälper vi dig att skaffa ett nytt kort!

Lättare att läsa

Har du svårt att läsa vanliga tryckta böcker och tidningar? Biblioteket har många hjälpmedel för dig som har svårt att läsa.

En bok kan läsas på många olika sätt. Du kan till exempel lyssna på talböcker, läsa lättlästa böcker eller låna med stor stil.

Du som har svårt att läsa kan ladda ner talböcker själv till din dator, surfplatta eller smartphone. Det finns över 100 000 talböcker att välja bland; barnböcker, ungdomsböcker, romaner och faktaböcker.

På biblioteken finns en ”Äppelhylla” där du kan hitta böcker med teckenstöd, punktskriftsböcker och böcker som man kan känna med fingrarna.

På biblioteket i Mjölby finns också en ”Språkpillerhylla”. Språkpiller är bilderböcker anpassade för barn som behöver stöd i sin språkutveckling, men de passar naturligtvis för alla barn.

Välkommen till ditt bibliotek så berättar vi mer!

Kontaktuppgifter till biblioteken

Mjölby bibliotek (huvudbiblioteket)
Besöksadress: Burensköldsvägen 13
telefon: 010-234 51 00
e-post: mjolbybibliotek@mjolby.se

Mantorps bibliotek
Besöksadress: Häradsvägen 9
telefon: 010-234 56 46
e-post: mantorpsbibliotek@mjolby.se

Skänninge bibliotek/Turistbyrån
Besöksadress: Stora Torget 2
telefon: 010-234 56 38
e-post: skanningebibliotek@mjolby.se

Väderstads bibliotek
Besöksadress: Folkungasalen
telefon: 010-234 56 47
e-post: vaderstadbibliotek@mjolby.se

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?