Mjölby kommun, länk till startsidan

Nyhetsbrev februari 2024

Dummybild

Hej!

Hoppas allt är bra med er. Det är alltid lika roligt att se när företag i kommunen uppmärksammas och utmärker sig utanför kommungränsen. Under åren har många lokala företag synts nationellt och fått ta emot fina priser och utmärkelser. T.ex. vann familjen Stark Albert Bonniers prestigefulla pris, Årets Företagare 2020, Artex vann priset årets Företagare i Östergötland 2023. Nu är det dags igen. En av våra fantastiskt duktiga företagare har av Hagdahls akademien tilldelats Stora Hagdahlspriset 2024. Det är Magdalena Hermelin i Skänninge som får utmärkelsen med motiveringen ” För engagemang och tydligt ställningstagande för svensk mat, förankrat i eget hållbart företagande på Östgötaslätten”. Vi på näringslivskontoret vill på kommunens vägnar säga ett stort grattis till en värdig vinnare!

Om Hagdahlsakademien: Bildades den 5 juni 2002 med syfte att i Hagdahls anda stödja östgötsk konst och hushållning, gastronomi och hälsa. Akademien som har 14 ledamöter skall årligen utse pristagare som utmärkt sig inom något eller några av de områden akademien värnar om. Priset utdelas i samband med akademiens högtidssammanträde den 6 februari (det datum då Hagdahl föddes).

Mer om akademien och priserna som delas ut kan ni läsa på hagdahlsakademien.se Länk till annan webbplats.

God morgon Mjölby

Den 22 mars klockan 07.30-08.30 är du som näringsidkare varmt välkommen till företagsfrukost i stadshuset. Som deltagare får du ta del av aktuella ämnen över en härlig frukost. Du har möjlighet att knyta kontakter och hålla dig informerad om vad som är på gång i Mjölby.

Dagens ämne är bygglov och frukosten gästas av samhällsbyggnadskontorets förvaltningschef Johan Cöster, kommundirektör Andreas Capilla, kommunstyrelsens ordförande Cecilia Burenby och näringslivschef Hanna Hammarlund.

Anmälan görs till: helene.njord-westerling@mjolby.se
Sista dag för anmälan är den 19 mars. Antalet platser är begränsat så vänta inte, anmäl er redan nu för att säkra en plats.


Här i bifogad inbjudan Pdf, 1.5 MB. kan du se hela programmet.

Cybersäkerhet

Nu finns det möjlighet att gå en grundutbildning i cybersäkerhet på Linköpings universitet. Utbildningen är kostnadsfri och är öppen för personal och ägare på små och medelstora företag. Kursen stäcker sig från 9 april till 10 juni med sista ansökningsdatum den 4 mars 2024. Du kan läsa mer om utbildningen och anmäla dig på Linköping science parks hemsida Länk till annan webbplats..

Verksamt och deras första webbinarier under 2024

Företagsklimatet

200 företag i kommunen har fått Svenskt Näringslivs enkät om företagsklimatet. Enkäten skickas ut via e-post.

Varje år mäter Svenskt Näringsliv cirka 30 000 företags upplevelser av att driva företag i sina respektive kommuner. Sista svarsdag är den 1 april.

- Enkäten ger både stora och små företag en chans att med gemensam röst lyfta vad kommunen behöver förbättra. Resultatet av enkäten är vårt viktigaste redskap i vår verksamhetsplan. Kommunen ska alltid ha en bra service, ett gott bemötande och rättssäker myndighetsutövning, säger Hanna Hammarlund, näringslivschef.

Tack för din medverkan! Mer information hittar du här på vår webbplats, mjolby.se.

Lunchmöten och andra lokala nätverksevent

Växtkraft i Mjölby kommun bjuder in företag att lyssna på:

• Den 29 februari kl. 18.30-20.20 på Mjölby Stadshotell Leader Folkungaland, Leaderstöd ( EU stöd). Som företagare är du välkommen att delta på informationsmötet om vilka projektstöd det finns att söka för att utveckla och expandera din verksam.

• Den 6 mars kl. 12.00-13.15
Crossfit Mjölby Anders Holmberg och Magnus Andersson ställer Prehab mot Rehab och berättar hur man enkelt kan investera i sina i anställda, hur bra hälsa är något alla tjänar på.

Mer information och anmälan hittar ni på vaxtkraftmjolby.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Facebook

Genom att gilla vår Facebooksida, Näringslivskontoret Mjölby kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., får du löpande uppdateringar om vad som händer i kommunens näringsliv.

Vill man diskutera en näringslivsfråga, centrumutveckling eller hitta rätt kontakt i kommunhuset så är man välkommen att kontakta oss.

Gruppbild på näringslivskontoret

Kontakt

Marie-Louise Bood, företagslots
E-post: foretagslots@mjolby.se
Telefon: 010-234 59 93

Hanna Hammarlund, näringslivschef
E-post: hanna.hammarlund@mjolby.se
Telefon: 010-234 50 11

Heléne Njord Westerling, näringslivsutvecklare
E-post: helene.njord-westerling@mjolby.se
Telefon: 010-234 51 14

Jonny Bertholdsson, näringslivsutvecklare
E-post: jonny.bertholdsson@mjolby.se
Telefon: 010-234 51 12

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?