Mjölby kommun, länk till startsidan

Naturkartan

Naturkartan är en friluftsguide för webben och mobilen. Vill du få tips på fina vandringsleder, lekplatser, bra badplatser eller andra smultronställen för natur och friluftsliv i Mjölby?

Naturkartan – Vad är det? Och hur funkar den?

Just nu går miljontals besökare omkring med Naturkartan i fickan. 70 procent av dem använder webbversionen i mobilen och drygt 300 000 är aktiva appanvändare. Tjänsten används lika mycket innan som under besöken i naturen.

För innehållet står hundratals redaktörer från anslutna kommuner, myndigheter och organisationer, som gör allt för att serva användarna med information om allt som finns att se och göra i Sveriges natur.

Naturkartan är Sveriges mest heltäckande friluftsguide med över 4 200 naturreservat, 5 200 leder, med tiotusentals närliggande verksamheter, aktiviteter och faciliteter.

Mjölby kommun använder Naturkartan, för att informera om vandringsleder, kulturarv inklusive hembygdsgårdar och kulturmiljöplatser, lekplatser, badplatser med mera.

Naturkartan på webben eller som app i telefonen

Naturkartan är en gratis app att ladda ner men det går också att ta del av Naturkartan via datorn: naturkartan.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats.

Om du vill ha naturkartan i telefonen så kan du ladda ner appen där appar finns i din mobil. App Store för iPhone och Google Play för Android - sök på Naturkartan.

Tipsa oss gärna

Tipsa gärna oss om naturområden, kulturmiljöer eller annat som du tycker vi borde ta med i Mjölby kommun. Du kan mejla ditt tips till kulturofritid@mjolby.se Skriv gärna Tips till naturkartan i ämnesraden.

Vi har valt att inte lägga evenemang på Naturkartan. Är du intresserad av evenemang så rekommenderar vi att du går in på Visit Mjölby, via kommunens hemsida eller genom en direktsökning.

Så här använder du Naturkartan

Via appen

Klicka på Appen, Välj län – Östergötland

Nu är du inne och kan ta del av allt som erbjuds i länet. Du kan till exempel hitta närmaste vandringsled eller naturreservat, söka på saker som finns runt omkring platsen där du befinner dig, läsa artiklar, hitta evenemang med mera.

Om du vill veta vad som står om kulturmiljön i ditt område, så kan du göra en sökning. Det gör du genom att klicka på symbolen SÖK längst ner. Där kan du sedan filtrera, det vill säga bocka för det du letar efter, i detta fall Kulturmiljöer.

Appen känner av var du är och visar vilka platser som finns i din närhet.

Artiklar
Det kan finnas artiklar om vissa platser, för dig som är nyfiken på att läsa mer.

Symbolen Upptäck (i form av ett öga) visar sådant som finns runt omkring där du står.

Symbolen SÖK (i form av ett förstoringsglas) gör det möjligt att söka efter vissa saker, som badplatser, kulturminne med mera. Det finns ett filter som du kan använda för att begränsa din sökning, och en karta där du kan klicka om du vill söka på en viss plats.

Symbolen Aktuellt (i form av en tidningssida) visar dig vilka evenemang som är på gång.
Det kan till exempel vara guidade turer. OBS! Andvänds inte av Mjölby kommun.

Via hemsidan

Sök på Naturkartan i din vanliga sökmotor.

Startsidan har en tydlig Sökfunktion – där kan du skriva in det du letar efter, till exempel kulturmiljö.

På startsidan finns även kartsymbolen och texten: utforska närliggande områden – det ger dig möjlighet att se vad som finns där du befinner dig

Förslag på populära leder kan du också se på startsidan.

Utforska efter intresse är en annan funktion på startsidan, där kan du välja vad just du är intresserad av, till exempel barnäventyr, nationalpark, utegym med mera.

Du får även tips på närliggande kommuners naturområden.

Kontakt

Kultur- och fritidsförvaltningen
Telefon medborgarservice:

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?