Pågående bostadsprojekt

Här presenterar vi aktuella och pågående nybyggnationer av nya flerbostadshus och radhus.

Familj utanför sin villa.

Är du mer intresserad av att bygga eget hus så har vi en särskild sida för villatomter. Villatomter

Områden med nybyggnation

Kristallen i Mantorp

Intill gamla riksvägen i Mantorp bygger Bostadsbolaget i Mjölby AB 60 stycken nya hyreslägenheter i längor med loftgång i 2-3 våningar. Det blir huvudsakligen lägenheter från 2 till 4 rum och några ettor. Byggtiden beräknas bli två år vilket ger en planerad inflyttning kring årsskiftet 2023/2024.

Bostadsbolaget Mjölby AB Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Östra Olofstorp i Mantorp

Vid infarten till Östra Olofstorp i Mantorp bygger Göta Förvaltning AB hyresrätter i form av radhuslägenheter. I första etappen byggs 18 parhuslägenheter, uppdelat på 12 stycken 3 rum och kök samt 6 stycken 4 rum och kök. Planerad inflyttning på 3 rum och kök är 1 december 2022 och på 4 rum och kök 1 april 2023. Alla lägenheter är enplans.

Göta förvaltning AB planerar att bygga totalt 84 bostäder i olika former som par- och flerbostadshus. Beräknad utbyggnadstid är tre år.

Göta förvaltning AB Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Södra Rydja i Mantorp

Östgötahus har påbörjat byggnation av 19 kedjehus och planerar även att uppföra villor och radhus i ett nytt bostadsområde vid Rydja och Riddarängen i Mantorp. Utöver 21 villor, kommer området fullt utbyggt bestå av 20 kedjehus och cirka 35 bostäder i bostadsrättsförening. Byggandet sker i tre etapper, där inflytting i första etappen har skett.

Östgötahus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Östra Lundby i Mjölby

Bostadbolaget i Mjölby AB bygger sex lägenheter i radhusform på Kapellgatan i Mjölby. Varje lägenhet får 4 rum och kök i två våningar, egen carport och uteplats. Inflyttning är planerad till november 2022.

Bostadsbolaget Mjölby AB Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Svartå strand i Mjölby

HP Boendeutveckling AB och UBAB planerar byggnationen av ett femte flerbostadshus med 30 bostadsrätter och inflyttning under våren 2023. Huset byggs i två delar och blir 5 respektive 6 våningar högt. Lägenheterna omfattar 1-3 rum och kök samt stor inglasad balkong.

HP Boendeutveckling AB och UBAB Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För några år sedan arrangerade kommunen en markanvisningstävling för ett område på Svartå strand som heter Södra Björkudden. Tävlingen vanns av Göta Stenhus AB. Husproduktionen är uppdelad i tre etapper. Etapp 2 som omfattar 20 hyreslägenheter är påbörjad och färdigställs under 2022. Etapp 3 färdigställs 2023. När alla tre etapperna är byggda har 54 lägenheter i olika storlekar; 2:or, 3:or och 5:or producerats.

Göta Stenhus AB Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Planering för nybyggnation

Efterfrågan på bostad och villatomt i kommunen är stor och det pågår därför flera planarbeten för nya bostadsområden.

Planering för nybyggnation

Vår film: Här kan du leva det goda livet!

I Mjölby kommun kan vi erbjuda en aktiv vardag, där det världsvana möter det hemkära. Här kan du leva det goda livet. Välkommen till Mjölby kommun!

Senast publicerad