Pågående bostadsprojekt

Här presenterar vi aktuella nybyggnationer.

Familj utanför sin villa.


Är du mer intresserad av att bygga eget hus så har vi en särskild sida för villatomter. Villatomter

Områden med nybyggnation

Svartå strand i Mjölby

Det nyaste bostadsområdet i Mjölby ligger mitt i staden, alldeles intill Svartån, och heter just Svartå strand. Här finns vackra lummiga promenadstråk längs med ån och hit söker sig många mjölbybor för att motionera eller bara insupa atmosfären och lugnet. Från Svartå strand är det bara några få minuters promenad till pendeln och stadens centrum. Hittills är 200 lägenheter uppförda, både hyres- och bostadsrätter.

I november 2020 började HP Boendeutveckling AB och UBAB bygga 39 nya bostadsrätter i det fjärde huset som företaget bygger på området. Beräknad inflyttning är hösten 2021. Företagen planerar också att bygga ett femte flerbostadshus med 30 bostadsrätter och inflyttning under första kvartalet 2023. Huset byggs i två delar och blir 5 respektive 6 våningar högt. Lägenheterna omfattar 1-3 rum och kök och stor inglasad balkong. Försäljning av lägenheterna i detta hus är påbörjad.

HP Boendeutveckling AB och UBAB Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För några år sedan arrangerade kommunen en markanvisningstävling för ett område på Svartå strand som heter Södra Björkudden. Tävlingen vanns av Göta Stenhus AB. Husproduktionen är uppdelad i tre etapper. Etapp 1 med 14 hyreslägenheter har färdigställts och där har inflyttning skett.

Etapp 2 som omfattar 20 hyreslägenheter är påbörjad och färdigställs under hösten 2021 eller våren 2022. Etapp 3 färdigställs 2023. Alla tre etapperna har lägenheter i olika storlekar; 2:or, 3:or och 5:or.

Göta Stenhus AB Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Södra Rydja i Mantorp

Östgötahus har påbörjat byggnation av 19 kedjehus och planerar även att uppföra villor och radhus i ett nytt bostadsområde vid Rydja och Riddarängen i Mantorp. Utöver 21 villor, kommer området fullt utbyggt bestå av 20 kedjehus och cirka 35 bostäder i bostadsrättsförening. Byggandet sker i tre etapper, där inflytting i första etappen påbörjas i juni 2021.

Östgötahus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Planering för nybyggnation

Efterfrågan på bostad och villatomt i kommunen är stor och det pågår därför flera planarbeten för nya bostadsområden.

Planering för nybyggnation
Vår film: Här kan du leva det goda livet!

I Mjölby kommun kan vi erbjuda en aktiv vardag, där det världsvana möter det hemkära. Här kan du leva det goda livet. Välkommen till Mjölby kommun!