Pågående projekt

Här presenterar vi aktuella nybyggnationer.

Familj utanför sin villa.

Är du mer intresserad av att bygga hus så har vi en särskild sida för villatomter.

Villatomter

Områden med nybyggnation

Svartå strand i Mjölby

Det nyaste bostadsområdet i Mjölby ligger mitt i staden, alldeles intill Svartån, och heter just Svartå strand. Här finns vackra lummiga promenadstråk längs med ån och hit söker sig många mjölbybor för att motionera eller bara insupa atmosfären och lugnet. Från Svartå strand är det bara några få minuters promenad till pendeln och stadens centrum. Hittills är 200 lägenheter uppförda, både hyres- och bostadsrätter.

Just nu pågår försäljningen av HP Boendeutveckling AB och UBABs 44 bostadsrätter. Det är det tredje huset som företaget bygger på området. Huset blir tio våningar högt och lägenheterna omfattar 1-3 rum och kök. Planerad inflyttning är våren 2020.

HP Boendeutveckling AB och UBABslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Information om lägenheterna hos Svenskfastighetsförmedlinglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

2017 arrangerade kommunen en markanvisningstävling för ett område på Svartå strand som heter södra Björkudden. Tävlingen vanns av Göta Stenhus AB. De planerar att bygga cirka 60 nya hyreslägenheter och fem radhus under de kommande 4-5 åren på södra Björkudden.

Göta Stenhus Aktiebolaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sjunnings fält i Mjölby

I östra delen av Mjölby intill ett befintligt villaområde och ett naturområde med tallskog ligger Sjunnings fält. Här planerar HSB Östergötland att bygga 36 par- och radhus i bostadsrätts form med inflyttning kvartal 1 år 2021. Husen blir cirka 110 kvadratmeter stora i två våningar. Varje hus får tillgång till carport och förråd på den egna tomten. Försäljningen har påbörjats.

HSB Östergötlandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vifolka trygghetsboende i Mantorp

Bostadsbolaget i Mjölby AB AB har börjat bygga ett trygghetsboende med 28 lägenheter i Mantorp intill Vifolkagården. Den nya byggnaden i två plan ligger mellan Vifolkagården och riksvägen med en grönyta mellan hus och väg. Lägenheterna består av ettor, tvåor och treor, från ca 45 kvadratmeter till 67 kvadratmeter. Samtliga lägenheter får inglasad balkong och god tillgänglighet med hiss. Det finns också generösa gemensamhetslokaler. Inflyttning är beräknad till 2020.

Observera att det är separat kö till trygghetsboendet. Om du vill ställa dig i kön gör du det på deras hemsid eller besöker Bobutiken på Burensköldsvägen 6 i Mjölby så hjälper de dig.

Bostadsbolaget i Mjölby ABlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vår film: Här kan du leva det goda livet!

I Mjölby kommun kan vi erbjuda en aktiv vardag, där det världsvana möter det hemkära. Här kan du leva det goda livet. Välkommen till Mjölby kommun!