Mjölby kommun, länk till startsidan

Kontakta oss på Kulturskolan

På Kulturskolan får barn och ungdomar i Mjölby kommun möjlighet till undervisning i konstnärliga och kulturella ämnen på eftermiddagar och kvällar.

Vi har undervisning i olika ämnen som musik, drill samt bild och form. Vi undervisar både i enskilda lektioner och i grupper.

Kulturskolan hittar du i Lagmansskolan, med entré från baksidan av skolan (via gång- och cykelvägen mellan Lagmansgatan och Bondegatan).

Följ oss på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här undervisar vi

Vi undervisar i Kulturskolans lokaler på Lagmansskolan, Lagmansgatan 34, i Mjölby. Undervisning i ämnet bild och form sker i Konsthallen, Industrigatan 6. Viss undervisning sker även på andra ställen i kommunen.

Hitta till Kulturskolan på karta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hitta till Konsthallen på karta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Våra medarbetare

Tommy Öster

Jag jobbar med administrativa uppgifter på Kulturskolan, såsom elev- och notregistrering och fakturering. Jag ställer även upp som pianist och arrangör när behov uppstår.
Min bakgrund är huvudsakligen av musikalisk karaktär.


E-post: tommy.oster@mjolby.se

 

Cecilia Uhlin

Cecilia har hand om våra grupper i Bild & Form. Undervisningen äger rum i Konstlokalen som vi delar med Mjölby konstförening.
Adress: Industrigatan 6 i Mjölby (mittemot Norrgården).

 

E-post: cecilia.uhlin@mjolby.se

Maria (Mia) Dahl

Jag heter Mia och undervisar på trombon, baryton, valthorn och tuba. Jag undervisar även i brasslek, Musikverkstan och blåsorkestern Go Music. Jag arbetar också med Mjölby Ungdomsmusikkår. Dessutom har jag musik tillsammans med barn och ungdomar inom anpassad skolgång på Egebyskolan och på Dackeskolan.


E-post: maria.dahl@mjolby.se

Olov Lindberg

Jag undervisar främst i trumpet och valthorn, men har även elever i trombon, baryton och tuba.

Jag jobbar också med Brasslek, Musikverkstan och blåsorkestern BlåsSlaget, stämrepeterar Mjölby Ungdomsmusikkårs trumpetsektion och leder Kulturskolans storband, Black River Big Band. Jag ger också lektioner i musikteori och gehörslära.

Musikaliskt är jag en allätare, men jazz- och improvisationsmusik tycker jag är särskilt kul att syssla med.


E-post: olov.lindberg@mjolby.se

Ylva Jönsson

Jag är träblåslärare med klarinetten somhuvudinstrument. Jag jobbar med Musiklek i sexårs, Träblåslek, blåsorkester, klarinettensemble och pianoelever.


E-post: ylva.jonsson@mjolby.se

Lina Carlsson

Jag valde att bli musiklärare eftersom jag gillar att jobba med barn och ungdomar. Förutom flöjt undervisar jag även i kör, blåsorkester, Instrumentlek, Musikverkstan och Musiklek i sexårs.

E-post: lina.carlsson@mjolby.se

Torbjörn Nilsson

Torbjörn undervisar i saxofon och ersätter Alexandros Koutsogiannis som är tjänstledig för studier. Torbjörn jobbar även med Musikverkstan, Träblåslek, blåsorkester och storbandet Black River Big Band samt Kulturskolans integrationsprojekt.

E-post: torbjorn.nilsson@mjolby.se

Tina Herrgårdh

Jag är enhetschef på Kulturskolan, men jobbar också med blåsorkestrar och ibland med mitt huvudinstrument tvärflöjten.

E-post: tina.herrgardh@mjolby.se


Vi är tre lärare i ämnet Drill:

Lillemor Rehn, lillemor.rehn@mjolby.se

Sandra Andersson, sandra.borg@mjolby.se

Josefin Winell, josefin.winell@mjolby.se

Ingemar Hjertén

Jag undervisar i ämnena fiol, altfiol, cello, kontrabas, stråkorkester, stråkkvartett, Musikverkstan och Stråklek. Allra roligast tycker jag det är med orkesterspel, när alla elever får träffas och spela tillsammans!


Jag leder även en vuxenorkester - Mjölby Musiksällskap.

Något mer jag tycker är roligt är att spela dragspel som jag även undervisar i.


E-post: ingemar.hjerten@mjolby.se

Ulrika Hagman

Jag tycker mycket om att spela fiol och viola. Mig träffar du på fiol- och violaundervisning, i stråklek och i Stråkorkestrarna här på Kulturskolan. Eller så kanske vi ses på "Musiklek i sexårs" ute på din skola där vi sjunger, rör oss till musik och provar olika instrument. Jag har också ämnet Funktionsinriktad musikterapi (FMT) där vi använder musiken som medel för att utveckla kroppens möjligheter.


E-post: ulrika.hagman@mjolby.se

Therese Hållén

Jag undervisar på fiol, viola, cello, kontrabas och elbas. Jag jobbar också med våra stråkorkestrar, Musikverkstan och ämnet digitalt musikskapande. Jag är också delaktig i Kulturskolans integrationsprojekt.

 

E-post: therese.hallen@mjolby.se

Andreas Niskala

Jag har hand om slagverksundervisningen på Kulturskolan. Jag arbetar även med olika orkestrar, bland annat är jag ledare för Mjölby Ungdomsmusikkår. Andra ämnen jag har är Musikverkstan och slagverksensemble.

Hoppas att vi ses!


E-post: andreas.niskala@mjolby.se

Tina Herrgårdh

Jag är enhetschef på Kulturskolan, men jobbar också med blåsorkestrar och ibland med mitt huvudinstrument tvärflöjten.

E-post: tina.herrgardh@mjolby.se

Kontakt

Kulturskolan
Besöksadress
Lagmansgatan 34, 595 52 Mjölby
Telefon enhetschef:

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?