Mjölby kommun, länk till startsidan

Bada, simma, relaxa

I vår inomhusanläggning finns en modern 25-metersbassäng för bad, lek, motion och träning. Det finns en varmvattenbassäng med höj- och sänkbar botten, som används vid undervisning och vattenträning. Vi har också en mindre äventyrsdel, en liten barnpool och bubbelpool.

Simhall, relax och omklädningsrum är stängda för årligt underhåll och storstäd från
torsdag 20 juni. Öppnar åter måndag 12 augusti.

Gym och utebad är öppet hela sommaren.

Interiörbild från Lundbybadet med barnpoolen

Tvätta dig innan bad - bli poolklar

Se filmen om hur du blir poolklar

Animerad film (utan tal) som visar hur man blir poolklar. Filmen visar att man inte är poolklar om man har underkläder under badkläderna och struntar i att tvätta sig noggrant innan man går in i simhallen.

Hur blir jag poolklar?

Poolklar blir du genom att följa tre enkla steg:

  1. Klä av dig naken.
  2. Tvätta kroppen med tvål och vatten och håret med schampo.
  3. Ta på dig rena badkläder. Du får inte ha kalsonger eller trosor under badkläderna.

Varför är det viktigt att duscha ordentligt innan bad?

På kroppen och i håret har du rester av bakterier, hudkräm, deodorant, smink och urin. Om du duschar noggrant innan badet tvättar du bort detta, och hjälper till att hålla bassängvattnet fräscht.

Måste jag använda både tvål och schampo när jag duschar?

Ja, alltid. Det räcker inte att bara skölja sig snabbt, då har du fortfarande smuts kvar på kroppen. Det är lika viktigt att tvätta håret med schampo som att tvätta kroppen med tvål.

Varför ska jag duscha utan badkläder?

Tar du på dig badkläderna innan du duschar så fastnar det smuts i dem, som du sedan tar med dig ner i bassängen.

Varför använder simhallen klor i vattnet?

Klor används för att rena badvattnet. Ju mer smuts desto mer klor behövs.

Varför luktar jag ibland klor efter badet?

Det beror på att du inte var tillräckligt ren innan du gick i bassängen. Klor dras nämligen till smuts. Så om du vill slippa klorlukten - tvätta dig mer noggrant innan badet.

Varmvattenbassängen

Vår varmvattenbassäng med höj- och sänkbar botten används för det mesta till vår verksamhet. Där bedriver vi simskola och vattenträning. Vissa tider är bassängen också uthyrd till olika grupper.
Varmvattenbassängen är öppen för alla på lördagar (hela dagen) samt söndagar efter klockan 13.30.

Egen träning i varmvattenbassängen

Varmvattenbassängen är tillgänglig för egen träning vissa tider. Du hittar tiderna i vår app samt i webbportalen/appen där vi presenterar gruppträningspassen.

Djupet är då 140 centimeter och kan användas av dig som vill träna på egen hand. Det kan vara allt från simträning till styrketräning i vattnet. Ingen bokning behövs, det är bara att komma!

25-metersbassäng

Vi har fyra banor totalt i vår 25-metersbassäng. Om inget annat är bokat är två banor till för för motionssim och två banor till för lek. Vi ser alltid till att det är minst en bana för motionssim, förutom vid vattenträning. När det är vattenträning i 25-metersbassängen delas bassängen så att vattenträningen håller till på hela grunda delen. Se bassängschemat i webbportelen för att veta när det är vattenträning och annat bokat.

Endast motionssim

Vi har särskilda tider enbart för motionssim, tisdagar och torsdagar klockan 6.30-9.30 samt onsdagar klockan 18-20. Dessa tider är bassängerna ENDAST avsedda för motionssim. Vi spelar musik i simhallen och har stämningsljus på poolkanten. Alla andra bassänger och attraktioner är då stängda.

Observera att man inte har tillgång till relaxavdelningen under motionssimmet på tisdag och torsdag morgon.

För dig som vill simma snabbare bröstsim eller crawl har vi dessa tider en snabb-bana öppen. Här får man simma snabbt, både bröstsim, ryggsim och crawl.

På vår snabb-bana tar man hänsyn till de andra som vill simma antingen långsammare eller snabbare. Ha god kontakt med dina medsimmare för att tillsammans skapa en god stämning. Badvakterna är inga ordningsvakter men hjälper gärna till om ni så önskar. Prata gärna med oss.

Under den period utomhusbadet är öppet flyttar motionssimmet ut till 50-metersbassängen, det gäller även de veckor som vi har öppet både inom- och utomhus.

Hela badet stormar

På lördagar och söndagar klockan 12-15 är det "Hela badet stormar" i vår 25-metersbassäng!

Under denna tid är det tillåtet att hoppa från kanterna, ingen lina som delar av bassängen för simning, lek och stoj i hela bassängen med flytleksaker i vattnet.

Vi har inte Hela badet stormar under den tid som utebadet är öppet!

Äventyrsbad

I vår tropiska värld finns något för alla busiga badare: vattenrutschbana, vattenpist, strömkanal och vågboll. Det finns också en skön bubbelpool att relaxa i. I lilla badleklandet kan de allra minsta barnen få ett litet badäventyr för sig.

Servering

Vattenlek gör både små och stora barn hungriga. Ät gärna medhavd matsäck eller köp något i caféet. Vi har flera barnvänliga rätter samt mackor, fika och glass.

Relax

Efter avslutat träningspass, en lång arbetsdag eller som mjukstart på helgen är en stund i denna avstressande miljö en härlig avkoppling för kropp och själ. Njut av bubbelbad, kallbad eller ång- och torrbastu. Åldersgräns 18 år.

Ändringar i utbud och öppettider

När utebadet öppnar ändras våra öppettider till "sommaröppettider". Det betyder att vi öppnar klockan 10 varje dag. Undantag för tisdag och torsdagar då vi öppnar 6.30 med gym och motionssim utomhus .

Varje sommar har vi storstäd och tid för underhåll av simhall, relax och omklädningsrum. Det betyder att varje sommar stänger hela nedervåningen i cirka sju veckor. 2024 stänger vi nedervåningen från torsdag 20 juni och öppnar igen måndag 12 augusti. Gymmet och utebadet har då öppet enligt våra sommaröppettider.

Utomhusbad

Välkommen till vårt vackra utomhusbad intill Svartån. Badet är en populär samlingsplats för många badsunga under somrarna. Vattentemperaturen i bassängerna håller en behaglig temperatur på 25°C.

Säsongen 2024 är utebadet öppet fredag 24 maj till söndag 1 september.

Bra att veta inför ditt besök på utomhusbadet.

Badkalas

Välkommen att hyra vårat kalasrum! Bestäm själv hur du vill pynta samt vilken mat eller fika som ni ska bjuda på. Beställ i vårt café eller ta med eget!

Pris: Badkalaset kostar 270 kronor per timme samt badentré för samtliga i sällskapet.

I priset ingår:

  • Tillgång till eget kalasrum.
  • Kyl och frys samt micro.
  • Städning efter avslutat kalas.

Övrig information:

  • En vuxen får ansvara för högst tre barn.
  • Rekommenderat antal barn är max 14 (på grund av rummets storlek).
  • Medföljande vuxna ansvarar för barnen under vistelsen.

Boka badkalas

Boka dig senast två veckor innan kalaset via vår reception eller ring oss på telefon. Det går också bra att skicka e-post om du har frågor.
Avbokning sker senast en dag innan bokad dag!

Hyr relaxavdelningen

Du kan hyra relaxavdelningen för till exempel möhippan, svensexan, kompiskvällen eller företagseventet. Välkommen att kontakta receptionen för priser och information.

Kontakta oss

Lundbybadet

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?