Mjölby kommun, länk till startsidan

Allmänt om Lundbybadet

Lundbybadet är kommunens simhall som innehåller simbassäng, äventyrsdel, barnpool, undervisningsbassäng, relaxavdelning samt gym och gruppträningssal. Sommartid öppnar vi upp vårat utomhusbad.

Hitta till oss

Besöksadress: Folkparksgatan 4, 595 30 Mjölby
Det finns en väl tilltagen kostnadsfri parkering i nära anslutning till anläggningen. Lundbybadet ligger på gångavstånd från tågstationen i Mjölby.

Lundbybadets webbportal

I vår webbportal och app köper du träningskort, bokar simskola och träningspass och mer därtill.

Det här kan du göra i portalen:

 • boka och avboka dig till gruppträningspass
 • boka och betala simskola
 • boka kanoter
 • köpa abonnemang, 10-kort och presentkort
 • se din träningsstatistik

Det här kan du göra i appen:

 • boka och avboka dig till gruppträningspass
 • boka och betala simskola
 • boka kanoter
 • köpa abonnemang, 10-kort och presentkort
 • inpassering
 • se din träningsstatistik

Lundbybadet har ny app

Appen heter Go active och finns på App store och Play Store.

När du laddar ner appen behöver du ange en kod för att anslutas till Lundbybadet i Mjölby, detta behöver du bara göra en gång (koden är 023900).

Länkar till appen

App Store https://apps.apple.com/us/app/go-active/id1553273081 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Play Store https://play.google.com/store/apps/details?id=se.brpsystems.mobility Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Engångskod: 023900

Är du befintlig kund hos oss loggar du in med mejladressen du har registrerad hos oss. Har du glömt ditt lösenord klickar du på ”Glömt lösenord”.

Har du ingen profil (konto) hos oss kan du skapa en profil i appen genom att klicka på ”Skapa konto”.

Du kan också komma till receptionen så hjälper vi dig.

Säkerhet och regler, tillgänglighet och FAQ

Köpvillkor

Tänk på att vid självbetjäning är du som kund ansvarig för bokningen. Kontrollera noga dina uppgifter innan du godkänner köpet. Bokningen är genomförd först när du betalat aktiviteten. Bokningen är bindande. Återbetalning görs om avbokningen sker två (2) veckor före kursstart, därefter sker ingen återbetalning. Avbokning ska helst göras via e-post till Lundbybadet lundbybadet@mjolby.se. Avbruten kurs eller förlorad lektion kompenseras inte.

Vid bokning i vår portal skickar vi en bekräftelse och kvitto med e-post. Om en kurs ställs in återbetalas hela kursavgiften. Vi reserverar oss rätten att ställa in grupper med färre än sex (6) deltagare.

Du måste vara fyllda 18 år för att boka kurser hos Lundbybadet.

Vi hanterar dina personuppgifter som du lämnar vid köptillfället enligt gällande lagstiftning.

Behandling av personuppgifter på Lundbybadet

Hos oss kan du välja mellan följande betalsätt

 • Kort
 • Swish
 • Kontant (endast på plats)

 

Säkerhet vid kortköp

För att göra kortköp hos oss så säkert som möjligt skickas all information krypterad med SSL (Secure Socket Layer). Det betyder att informationen sker via en säker förbindelse och att dina kortuppgifter inte kan läsas av utomstående. Vid kortköp samarbetar vi med en auktoriserad betalningsförmedlare som hjälper oss att kontrollera att kortet är giltigt för köp direkt mot din bank.

Vår betalningsförmedlare behandlar din betalkortsinformation i enlighet med den internationella säkerhetsstandarden PCI som kortbolagen VISA och MasterCard står bakom. Detta innebär att dina betalkortsuppgifter hanteras på ett mycket säkert sätt. När du handlar med kort förbehåller vi oss rätten att göra en personkontroll.

Abonnemangsavtalet gäller samtliga kunder.

1. Anläggning

Detta abonnemangsavtal gäller besök på Mjölby kommuns anläggning Lundbybadet.

2. Uppvisande av kort

Kunden ska registrera sitt besök i kortläsaren som finns vid receptionen vid varje besök. Kunder med studentrabatt ska kunna uppvisa studentlegitimation. Personalen kan be kunden att visa upp kortet. Till personligt knutna abonnemangskort tas ett foto på kunden, detta görs för att säkerställa att kortet inte används av obehörig.

3. Förlorat kort

Om kunden förlorar sitt kort eller det blir obrukbart ska det omgående meddelas till personal i receptionen. Förlorat kort går att ersätta, vi tar ut en administrationskostnad på 100 kronor. Det förlorade kortet spärras så att användning av det inte är möjlig.

4. Ansvar för kunders ägodelar, olycksfall med mera

Mjölby kommun ansvarar inte för förluster på grund av stöld, inbrott eller annan anledning. Inte heller för skador på besökares tillhörigheter. Mjölby kommun ansvarar inte för personskador som förorsakats kunden på grund av olycksfall eller till följd av annan besökares agerande eller brist på
agerande. Mjölby kommun rekommenderar kunden att teckna egen olycksfallsförsäkring och hemförsäkring.

5. Hälsotillstånd samt doping och droger

Varje kund ansvarar själv för att deras hälsotillstånd är sådant att de utan risk kan använda anläggningens utbud och aktiviteter. Kunden får inte använda någon form av prestationshöjande medel (dopingmedel) eller droger utöver medicinering som är föreskrivna av läkare. Kunden kan inte, enligt detta abonnemangsavtal, avstå från att medverka vid eventuellt dopingtest inom Lundbybadets lokaler, som görs av tredje part som Mjölby kommun godkänt.

6. Regler och föreskrifter

Lundbybadets kort (exklusive 10-kort) är personliga och får inte överlåtas eller lånas ut. Kunden ska följa gällande regler och föreskrifter som meddelas skriftligen eller muntligen av Lundbybadets personal. Kunden förutsätts alltid uppträda på ett sätt som inte stör andra kunder eller personal vid besök i anläggningen.
Grava eller upprepade brott mot regler och föreskrifter kan medföra avstängning eller förtida uppsägning enligt punkt 7.

7. Uteslutning av kund

Lundbybadet förbehåller sig rätten att omgående avbryta detta avtal. Vid sådant förhållande återbetalas samtliga outnyttjade förskottsbetalade avgifter. I grova fall som till exempel utlåning av kundens kort till obehöriga, sker uteslutning av kunden utan någon återbetalning av förskottsbetalade avgifter.

8. Praktiska ändringar

Lundbybadet förbehåller sig rätten att genomföra mindre ändringar av anläggningens öppettider och utbud, under förutsättning att det meddelas genom anslag och på hemsidan senast tio dagar i förväg. Lundbybadet har rätt att genomföra reparationer och nödvändigt underhåll i anläggningen under avtalsperioden. Under perioden juni-augusti kan inomhusbassängerna samt omklädningsrum och duschar vara stängda för användande och Lundbybadet erbjuder då tillgång till utomhusbadet. Lundbybadet har rätt att göra ändringar i lokalerna och förändra utrustningen.

9. Frysning av 12-månaderskort och autogirokort

Vid graviditet, eller långvarig sjukdom/skada under minst en månad, kan kund frysa 12-månaderskort samt autogirokort (läkarintyg krävs vilket ska uppvisas på Lundbybadet inom två veckor från första sjukskrivningstillfället). Frysning kan ske under maximalt 6 månader och endast vid ett tillfälle under en 12-månadersperiod. Vid frysning förlängs abonnemanget med motsvarande period.

Kund med 12-månaderskort samt autogirokort kan, utan särskild anledning, frysa sitt abonnemang maximalt sju veckor vid ett tillfälle per kalenderår. Det krävs att kund meddelar detta i förväg. Bindningstiden på autogirot skjuts fram motsvarande tid, som kunden fryser abonnemanget, i det fall bindningstid kvarstår.

Ingen uppsägningstid av autogiroavtal efter bindningstidens slut.
Vid uppsägning före den 15:e i månaden dras inte nästkommande månads avgift. Vid uppsägning från och med den 15:e i månaden dras avgiften för kommande månad. Uppsägning kan göras genom att logga in på mina sidor i webbportalen eller med legitimation i receptionen.

10. Kreditkontroll vid tecknade av autogirokort

Vid tecknade av autogirokort genomförs en kreditkontroll då köpet medför en betalningsskyldighet. Kopia på detta skickas hem till kunden.

Enligt vår hantering av personuppgifter kan vi komma att dela dina personuppgifter med organisationer som kreditupplysnings- eller inkassoföretag för tillämpning av kreditprövning, identitetskontroll, övervakning av kreditvärdighet och övertagande av fordran.

11. Minimiålder

Minimiålder för tecknande av kundavtal är 18 år. För kund som inte fyllt 18 år krävs det att målsman tecknar abonnemangsavtal för dennes räkning.


Vi är måna om din integritet och att du ska vara skyddad när du använder dig av våra tjänster. Det är kultur- och fritidsnämnden som är personuppgiftsansvarig över de personuppgifter vi hanterar i vårt kundregister.

 

I EU:s Dataskyddsförordning ställs krav på hur personuppgifter ska behandlas. Förordningen ska bland annat skydda dig så att dina personuppgifter behandlas på ett lagligt och korrekt sätt. Här kan du ta del av hur din personliga information behandlas och skyddas.

Hantering av personuppgifter

Hur får vi dina personuppgifter?

Personuppgifterna får vi direkt från dig när du blir kund hos oss, vid personligt besök på anläggningen eller då du skapar ett personligt konto via vår webbokning. Dina personuppgifter registreras i ett kundregister. I samband med registreringen skriver du som kund under ett abonnemangsavtal.

Vi kan också få dina personuppgifter från din arbetsgivares friskvårdsleverantör (till exempel Benify, Wellnet), när du via dem registrerat dig för köp av träningskort på Lundbybadet.


Vilka personuppgifter lagrar Lundbybadet?

Vi behandlar dina personuppgifter - såsom personnummer, kontaktuppgifter (namn, adress, e-postadress, telefonnummer), foto och et cetera. Vidare behandlas ditt tilldelade kundnummer, entrékortets kortnummer, fakturainformation, eventuellt autogiromedgivande, besökshistorik och köphistorik.

Genom att logga in på "Mina sidor" kan du se vilka personuppgifter som finns lagrade, där ser du även din besökshistorik.


Varför behöver vi dina personuppgifter?

Dina personuppgifter behandlas främst för att hantera ditt abonnemang och för att kunna identifiera dig på ett säkert sätt. Det innebär att vi ska ta rätt betalt av dig, kunna utföra kreditkontroll samt för att fullgöra våra åtaganden mot dig (det vill säga för att fullgöra vårt avtal) och tillhandahålla den service du förväntar dig. Vi kan behöva kontakta dig via SMS och/eller e-post om vi behöver nå dig snabbt med information, till exempel om ett pass du bokat är inställt, därför är även dessa uppgifter av värde för oss.


Hur länge lagras personuppgifterna?

Dina uppgifter lagras bara så länge som krävs för att utföra våra tjänster eller så länge som det föreskrivs enligt lag.


Vem kan få tillgång till personuppgifterna?

Uppgifterna lagras inom EU och behandlas av Lundbybadet i Mjölby kommun. Leverantören av vårt it-system, som vi behöver för vår verksamhet, kommer åt systemet vid vissa supportärenden. Vår och din bank får tillgång till personuppgifterna vid autogiro.

Vi kan komma att dela dina personuppgifter med organisationer som kreditupplysnings- eller inkassoföretag för tillämpning av kreditprövning, identitetskontroll, övervakning av kreditvärdighet och övertagande av fordran.


Du har rätt att

 • Ta del av de personuppgifter som vi behandlar om dig.
 • Begära rättelse eller radering av dina personuppgifter.
 • Begära begränsning av din behandling.
 • Göra invändningar mot vår behandling.
 • Du har även rätt att en gång per kalenderår begära ett registerutdrag.

Rätten att begära betyder inte att kommunen alltid kan genomföra din begäran, då annan lagstiftning exempelvis kan kräva att uppgifterna bevaras.


Säkerhet vid kortköp

För att göra kortköp hos oss så säkert som möjligt skickas all information krypterad med SSL (Secure Socket Layer). Det betyder att informationen sker via en säker förbindelse och att dina kortuppgifter inte kan läsas av utomstående.

Vid kortköp samarbetar vi med en auktoriserad betalningsförmedlare som hjälper oss att kontrollera att kortet är giltigt för köp direkt mot din bank. Vår betalningsförmedlare behandlar din betalkortsinformation i enlighet med den internationella säkerhetsstandarden PCI som kortbolagen VISA och MasterCard står bakom. Detta innebär att dina betalkortsuppgifter hanteras på ett mycket säkert sätt.

När du handlar med kort förbehåller vi oss rätten att göra en personkontroll.


Kontaktuppgifter om du har frågor eller vill utöva dina rättigheter

Personuppgiftsansvarig är kultur- och fritidsnämnden i Mjölby kommun, organisationsnummer: 212000-0480.

Om du har frågor, klagomål eller vill ha ett registerutdrag är du välkommen att kontakta kultur- och fritidsförvaltningen,

e-post: kulturofritid@mjolby.se eller

Mjölby kommuns dataskyddsombud,

e-post: dataskyddsombud@mjolby.se


Om du har klagomål på vår behandling av dina personuppgifter har du rätt att inge klagomål till tillsynsmyndigheten Integritetsskydssmyndigheten IMY.

Kontakta oss

Lundbybadet

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?