Mjölby kommun, länk till startsidan

Publicerad:

Pressmeddelande: Två dagar av gratis utomhusaktiviteter för barn

Musik och dans eller lek i en blänkande ny lekplats? Du behöver inte välja. Den 31 maj och 1 juni blir en helg fylld av olika aktiviteter för barn i alla åldrar.

Fredag den 31 maj klockan 14 invigs den nya lekplatsen vid Skogssjön i Mjölby, med föreställningen Krax krax av Minna Krook Dans, besök av räddningstjänsten och något gott till alla barn! Fritidsbanken kommer att finnas på plats och Skogssjöns café håller öppet för den fikasugna. Dagen efter, lördag den 1 juni klockan 13, blir det Vattenmannen och Speed dyker upp! i Gästisparken.

Lekplats med skogstema

Den nya lekplatsen vid Skogssjön ligger i ett naturreservat. I samband med att den rustades upp fick den passande nog ett skogstema. Lekplatsen är anpassad för barn i åldern ett till tolv år. Här finns en stor klätterställning, gungor, en älg som går att gunga på, ett upphöjt sandbord och för den medtagna fikakorgen finns det gott om sittplatser. Vi hoppas att det kommer bli mycket glädje och lek i den nya lekparken framöver.

Krax krax

Krax krax är en rolig och underfundig föreställning som framförs i naturen, med fyra glada, rytmiska, dansanta och något förvirrade typer. Var kommer de ifrån? Vart är de på väg? Sången i föreställningen finns på Spotify, sök på Vi bygger upp ett hem. Koreografi: Minna Krook, Peter Lagergren, Emelie Wahlman och Jonathan Sikell. Kostymdesign: Moa Möller. Kostymtillverkning: Alice Fine. Musik: Kompositörerna Tomas Hirdman och Peter Lagergren.

Vattenmannen och Speed dyker upp!

Vattenmannen och Speed dyker upp! är SVT-programmet som blivit liveshow, med prat, musik och sång om det viktigaste vi har - vatten! Barn från 1 år och uppåt bjuds på en musikshow där barnen får vara med och sjunga och dansa!

Vattenmannen och Speed är en svensk duo som bildades 2009 och består av Robert Cronsioe och Tomas Hirdman. Karaktären Vattenmannen är iförd en sliten torrdräkt Länk till annan webbplats. och Speed är en grodman. All musik och text är komponerad av Tomas Hirdman. Duon har under flera år turnerat runt Sverige och spelat på skolor, konserthus och diverse event. De har gett ut flera skivor, och även producerat en serie TV-program.

 

Allt är självklart gratis, och vi ser fram emot fint väder, härliga föreställningar och massor av lek och rörelse. Välkommen!

Kontakt

Lena Lindgren
Kulturstrateg

Uppdaterad: