Mjölby kommun
En kvinna arbetar förnöjt i sin trädgård.

BYGGA, BO & MILJÖ

Bygga nytt, ändra eller riva

För att vi tillsammans ska bygga en så bra och hållbar stad som möjligt är det viktigt att vi har en gemensam syn på hur och var vi bygger. Vanligtvis krävs ett bygglov för att få bygga men det finns några fall där man får bygga utan bygglov. I de flesta fall krävs dock att man gör en anmälan till kommunen. Använd vår e-tjänst för bygglov.


Vi har just nu ett ansträngt läge vad gäller tillgång till bygglovshandläggare och under sommaren kommer det bli ännu mer kännbart. Det betyder att både handläggningstiden och svarstiden för frågor blir längre. Under vissa veckor i sommar kommer telefontiderna, tisdagar och torsdagar mellan klockan 8 och 9, att vara begränsad eller inställd på grund av semestrar. Vi rekomenderar därför att du mejlar in dina frågor till byggnadskontoret@mjolby.se Du kan också lämna ett meddelande till växeltelefonisten (010-234 5000) så kommer en handläggare återkomma till er så snart det är möjligt.

För snabbare hantering av ditt ärende/mailfråga, ange: Fastighetsbeteckning, ditt namn och adress, samt telefonnummer och din fråga.


Det finns mer information om bygglov här på vår hemsida

Med anledning av detta är är vi väldigt restriktiva med att ta emot personliga besök på kontoret.