Mjölby kommun
En kvinna arbetar förnöjt i sin trädgård.

BYGGA, BO & MILJÖ

Bygga nytt, ändra eller riva

För att vi tillsammans ska bygga en så bra och hållbar stad som möjligt är det viktigt att vi har en gemensam syn på hur och var vi bygger. Vanligtvis krävs ett bygglov för att få bygga men det finns några fall där man får bygga utan bygglov. I de flesta fall krävs dock att man gör en anmälan till kommunen. Använd gärna vår e-tjänst för bygglov.

Det är många som planerar att bygga, bygga om, bygga till, sätta in braskamin eller har andra frågor vilket vi tycker är roligt. Det kan ibland leda till att vi inte kan besvara er fråga eller handlägga ert ärende i den takt vi skulle önska.

Från vecka 17 kommer vi att införa telefontider för bygglovsenheten, tisdagar och torsdagar mellan klockan 8 och 9. Under telefontiden svarar de handläggare som är i tjänst den dagen. All övrig tid kommer bygglovshandläggarnas telefoner vara avstängda för inkommande samtal. Har du svårt att komma i kontakt med oss ber vi er lämna ett meddelande till växeltelefonisten (010-234 5000), så kommer en handläggare återkomma till er så snart som möjligt. Ni kan alltid kontakta oss via mail byggnadskontoret@mjolby.se.

För snabbare hantering av ditt ärende/mailfråga, ange: Fastighetsbeteckning, ditt namn och adress, samt telefonnummer och din fråga.

Telefonnummer bygglovshandläggare 010-2345188, 010-2345159, 010-2345929.

Telefonnummer administration 010-2345187, 010-2345181

Det finns också mer information här på vår hemsida:

Under rådande omständigheter är vi väldigt restriktiva med att ta emot personliga besök på kontoret.