Mjölby kommun, länk till startsidan

Pep Dag i Mjölby

En familjedag fylld av rörelse och glädje! Söndagen den 10 september samlades familjer från hela kommunen vid Vifolkavallen i Mjölby då det var dags för Pep Dagen.

Vy över området under pep-dagen, scouter och käpphästbana

Under dagen fick besökare prova på en mängd av aktiviteter. Här kunde barn och unga testa allt från armbrytning till dans, karate, discgolf, radiostyrda bilar, orientering och bågskytte. Föreningar i kommunen ställde upp med instruktörer och engagerade sig fullt ut i att dela med sig av sin passion för rörelse.

Tillfälle för hälsosam gemenskap

Pep Dagen, är ett evenemang i samarbete med Fritidsbanken, Mjölby kommun, RF/SISU Östergötland och olika föreningar inom kommunen. Evenemanget syftar till att främja en hälsosam och aktiv livsstil för barn och unga.

– Vi tror på att ge dem möjligheten att hitta sin egen rörelseglädje i olika former och att sprida kunskap om vikten av hälsosamma matvanor, säger Eva Ledin, handläggare på kultur- och fritidsförvaltningen.

För att främja hälsosamma matvanor fanns måltidsservice från kommunen på plats och erbjöd tips på nyttiga mellanmål. Detta gav alla närvarande en chans att lära sig mer om hur man kan göra hälsosammare matval för sig själva och sina familjer.

Bågskytteklubben i Mjölby hjälper ett barn att prova på bågskytte
Kommunens monter med information om hälsosam mat
Flicka testar karate mot dyna

Disco i ishallen – ett magiskt avslut

Pep-dagen avslutades med ett sprakande disco på isen i Mjölby ishall, tack vare Mjölby Hockeyclub. Med skridskorna på och musik i bakgrunden kunde besökarna dansa på isen till färgglatt discoljus. För dem som inte hade egna skridskor och hjälmar, fanns Fritidsbanken på plats och erbjöd utlåning.

– Vi vill rikta ett stort tack till alla medverkande föreningar som gjorde denna dag möjlig. Er entusiasm och engagemang gör verkligen skillnad för vårt samhälle och våra barn och unga, säger Eva Ledin.

Barn som åker skridskor i ishallen med discobelysning

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?