Mjölby kommun, länk till startsidan

Skänninge fritidsgård

Fritidsgården är integrerad i Trojenborgsskolan som är högstadieskolan i Skänninge. Under skoltid är vår cafeteria öppen för eleverna på "Trojan".

Öppettider Skänninge fritidsgård

Måndag-torsdag klockan 17.30-21

Fredag klockan 17.30-23

För information om våra aktiviteter se vår Instagram, skgfritidsgard

 

Öppettider Väderstad träffpunkt

Måndag: Öppet 14.45 - 16.30

Onsdag: Öppet 13.45 - 16.30

För information om våra aktiviteter se vår Instagram, vaderstadtraffpunkt

Fritidsgårdens cafeteria fungerar som en mötesplats för eleverna som går på Trojenborgsskolan. Här säljer vi olika smörgåsar, dryck, yoghurt, frukt och ibland något hembakat.


På raster eller håltimmar kan de som vill, aktivera sig med kortspel eller olika sällskapsspel. Det finns också soffor att ta igen sig i innan nästa lektion.

Öppettider skolverksamhet

Måndag klockan 9-12.30
Tisdag till fredag klockan 9-14

Alla i årskurs 4-6 är välkomna att delta i verksamheten. Eftis är en öppen verksamhet där barnen kommer till fritidsgården utan föranmälan och utan krav att säga till när de kommer eller går. På fritidsgården finns möjlighet att träffa kompisar och prova på olika aktiviteter.

Öppettider eftis


Måndag till fredag klockan 14.30-16.30

Birger jarls hall

På tisdagar och torsdagar mellan klockan 15-16 har barnen möjlighet att vara i idrottshallen. För att delta i aktiviteten vill vi helst att du ska ha med dig gymnastik kläder för ombyte men det är inget krav. Barnen får själva vara med och utforma och planera delar av verksamheten.

Kostar det något?

För att låna spel eller delta i de olika öppna aktiviteterna på eftis så kostar det inget. Ibland arrangerar fritidsgården olika resor, och då kan det innebära en liten kostnad. Alla som vill följa med får då med sig ett informationsblad hem där vi vill ha målsmans underskrift. I dessa fall går det bra att betala med både kort och kontanter.

Mellanmål

Det finns möjlighet att köpa lättare mellis i fritidsgårdens cafeteria för endast 10 kronor.
Melliskort finns att köpa för 50 kronor. Melliskortet fungerer som ett värdekort.

Ibland kan det finnas något gott hembakat till försäljning.

Verksamheten är öppen för alla som börjat i 7:an eller är äldre. Centralt i fritidsgården är den öppna verksamheten som är frivillig och besökarna kommer och går när de vill.

Öppettider kvällar från årskurs 7


Måndag till torsdag klockan 17.30-21
Fredag klockan 17.30-23


Vill du vara aktiv finns möjlighet till bland annat pingis, biljardspel, innebandy, dart och mycket mera. Självklart kan man komma till fritidsgården för att träffa kompisar, ta en fika eller bara vara.


Dataspel i olika former spelas flitigt i vårt LAN-rum. Självklart håller vi oss till de rekommenderade åldersgränserna. Vi har också olika TV-spel.


Fredagar klockan 18-20 kan du vara med i Birger jarls hall för mer fysiska aktiviteter.


Andra aktiviteter och arrangemang bygger på besökarnas intresse, engagemang och delaktighet, till exempel cafégrupp, tjejgrupp eller killgrupp.

Gymmet

När du börjat i årskurs 8 är du välkommen att träna i vårt gym. Efter en genomgång i gymmet är det bara att köra igång! Det är gratis att träna hos oss.

Öppettider på gymmet


Måndag till torsdag klockan 17.30-21
Fredag klockan 17.30-23

LAN-rummet

Om du är intresserad av LAN så kan du komma hit och boka en av våra sex datorer. Det kostar ingenting att vara i LAN-rummet, däremot håller vi hårt på åldersgränserna som är rekommenderade på olika spel.

Väderstad träffpunkt

Träffpunkten i Väderstad (mindre fritidsgårdsliknande verksamhet) är öppen måndag och onsdag. Vi håller till i Folkungasalen i samma byggnad som biblioteket.

Verksamheten i Folkungasalen är mycket välbesökt. Här har man bland annat möjlighet att spela biljard, pingis, olika tv-spel, sitta vid datorer och att pyssla i vår hobbyhörna. Självklart kan man bara vara och hänga med sina vänner eller fritidsledarna.

För att utöka utbudet av aktiviteter för besökarna har vi även tillgång till idrottshallen under en timme på måndags eftermiddagarna.
Personalen som jobbar på fritidsgården har sin grundtjänst på Skänninge fritidsgård.

Verksamheten är öppen under 36 av årets 52 veckor.

Öppettider

för årskurs 4-9

Måndag klockan 14.45-16.30. Hallen är öppen klockan 15.30-16.30.

Onsdag klockan 13.45-16.30

Sociala medier

Följ oss gärna på instagram: skgefritidsgard och vaderstadtraffpunkt

Kontakt

Skänninge fritidsgård
Besöksadress
Ringgatan 15, 596 32 Skänninge
Telefon :

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?