Internationellt arbete

Här hittar du information om internationella nätverk, kommunens vänorter, länkar till andra myndigheter och organisationer, EU-guiden för ansökan om medel till aktuella EU-program med mera.

Sweden Emilia Romagna Network (SERN)

SERN är ett nätverk som syftar till att underlätta erfarenhetsutbyte och deltagande i samarbetsprojekt mellan italienska och svenska aktörer – i synnerhet inom områdena lärande och utbildning, miljö och energi, lokal och regional utveckling, hälsa och folkhälsa, social inkludering och migration. Nätverket samlar idag ett 50-tal kommuner, regioner och organisationer i Sverige och Italien. Mjölby kommun deltar i detta nätverk och har för närvarande en styrelseplats under perioden 2019 - 2022.

Sweden Emilia-Romagna Network (SERN) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Språkutveckling i förskolan är ett projekt som pågår inom erfarenhetsutbytet. Från Mjölby kommun deltar Bjälbotullskolan i Skänninge.

Project Developing language in pre-schools

Nätverk för EU-frågor

Mjölby kommun deltar även i ett nätverk som leds av Region Östergötland för frågor som kommunen blir berörd av när det gäller EU-frågor. Nätverket är ett sätt för kommunen att omvärldsbevaka och fånga upp de frågor som kan vara aktuella för kommunen.

Vänorter

Kommunen har tre vänorter Hankasalmi i Finland, Häädemeeste i Estland och Karmøy, Norge.

Hankasalmi kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Häädemeeste kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Karmøy kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast publicerad